Reklam
https://www.sakaryadetayhaber.com/files/uploads/user/6107f0a7614917c3c78a74ebe45f00ca-616edffbe5bfa4fdf722.jpg
Olgun Sert

NETANYAHU’NUN KUYRUĞUNA TAKILAN TRUMP..

02-03-2026 11:23

Netanyahu Trump’ın gövde gösterisi ve yeni nesil psikolojik savaş harekatı oyalamalarına kestirmeden hamle yapıp İran’a saldırdı. Netanyahu Trump’ın peşinden gelip kuyruğuna takılacağını çok iyi biliyordu ve beklenen oldu.

Netanyahu İran’ın dini lideri Hamaney’in öldürülmesinin İran için sonun başlangıcı olacağı,halkın ayaklanacağı,başta Pjak olmak üzere beslediği ayrılıkçı örgütlerin silahlı eylemler yapacağı ve rejimin yok edileceği hesabı üzerinden planlar yaptı ama planları tutmadı.

Trump daha şimdiden ben ne yaptım telaşına düştü. Netanyahu 4 gün olarak planladığı saldırıdan istediği sonucu alacağını hesapladı ama Trump daha şimdiden dört hafta sürebileceğini söylemeye başladı.

Netanyahu ve Trump’ın hiç hesaba katmadıkları gelişmeler olmaya başladı. İran sahaya daha önce hiç bilinmeyen çoklu füzelere ayrılabilen hipersonik füzeleri sürmeye ve ağır hasarlar vermeye başladı. Ben yeni nesil ve bilinmeyen Rusya desteğiyle özel tasarlanmış sualtı gemisavar füzelerinin de kullanılmaya başlanacağını,özellikle ABD ve İngiltere savaş gemilerine ve denizaltılarına ağır zayiatlar vereceğini değerlendiriyorum.

Şimdiden yazayım;bu savaş aylarca sürecek. ABD ve İsrail başta lojistik ve mühimmat sıkıntıları ile uğraşmaya başlayacak. Çin projesi olan ABD’nin en az 6 parçaya bölünmesinin başlangıcı olacak.

Bu savaşın kazananı Rusya ve Çin olacaktır. Ukrayna artık kaderine terk edilmiş,AB tarafından sırt çevrilmiş duruma düşecektir. Çin her an Tayvan’ı ilhak edebilir.

Burada dikkat çekmek istediğim asıl önemli konu Netanyahu’nun İran içerisinden beklediği halk ayaklanması ve ayrılıkçı örgüt eylemlerinin gerçekleşmemesi nedeniyle Azerbaycan’ı İran’a karşı kışkırtmak olacaktır. Bunun içinde muhtemelen Azerbaycan’a İran sınırlarından bir kaç saldırı yapabilir. Bu hinliğe karşı çok hassas olunması gerekmektedir.

Netanyahu İran’ın dini lideri Hamaney’i yılanın başı olarak görüp onun başının koparılması halinde her şeyin hallolacağını zannetti ama çok büyük hesap hatası yaptı. Artık ülkesi tehlike altına girdi. ABD Başkanı Trump ise bu yıl bitmeden azil edilme sürecine doğru,ABD halkı evlatlarının acılarını yaşamaya doğru sürükleniyor.

Bekleyip göreceğiz…

 

(Yayınlanan yazılar, köşe yazarlarının kendi şahsi görüşüdür.)

Neler Söylendi?