Reklam
https://www.sakaryadetayhaber.com/files/uploads/user/6107f0a7614917c3c78a74ebe45f00ca-616edffbe5bfa4fdf722.jpg
Olgun Sert

İSRAİL-İRAN SAVAŞINDA ABD’NİN TÜRKİYE TUZAĞI

18-06-2025 12:52

Çin İrana’a hava savunma füzeleri,gelişmiş radarlar ve bir Müslüman ülke aracılığı ile gelişmiş savaş uçakları vermeye başladı.

ABD ve Çin’in İsrail ve İran üzerinden yürüttükleri vekalet savaşında bir kaç gün sonra İsrail savaş uçaklarının kuş misali avlanıp düşürüleceklerini değerlendiriyorum.

İran-İsrail vekalet savaşında Trump Çin’in karşı hamlesi ile savaşa dahil olma tuzağına düşmek üzereyken İngiltere Başbakanı kendisine müdahale edip şimdilik bu tuzağa düşmesini engelledi.

ABD ve Çin vekalet savaşında ABD-İngiltere-Almanya ve İsrail yönünden savaş planı hiç istedikleri gibi gitmiyor. Bu savaş Çin müdahale planına göre devam ederse Ortadoğu ABD ve müttefikleri ile mızrak ucu İsrail için çok büyük yıkım haline dönüşecektir.

Bu süreçte Çin elde ettiği büyük avantajı her an

fırsata çevirip Tayvan’ı ilhak edebilir.

Görünen o ki; ABD ve müttefiklerinin Ortadoğu planı “ Evdeki hesap çarşıya uymadı” çaresizliğine dönüşme ve panikleme yoluna girdi.

Savaşın bu haliyle devam etmesi halinde Çin en büyük kazanımı elde ederken ABD ve müttefikleri Çin çıkarlarını engelleme ve büyük İsrail’i kurma maksatlı İsrail-İran savaş senaryosunda kaybeden ve yıkılan taraf olacaktır.

İsrail-İran vekalet savaşının ABD için hezimete doğru yönelmesi halinde ABD’nin Irak savaşında yaptığı gibi NATO’yı devreye sokup özellikle ülkemizi hedef alarak “ Ya yanımızdasınız, ya da karşımızdasınız” diyerek ülkemizi İran’a karşı taraf haline getirmek isteyecektir.

ABD ve müttefiklerinin ülkemizi İran’a karşı kullanma ve bu bahane ile bölme isteğine direnilmesi halinde lüzumu halinde kullanmak için hazır beklettiği iç dinamikleri harekete geçirecektir. Bu harekete geçirme zamanı muhtemelen bu yılın Ağustos ayını geçmeyecektir.

Çağ açıp çağ kapatan yüce Türk milletinin bilge devlet yöneticileri elbette gereken hazırlıkları yapmış ve şer planlarının gereğini yapacaktır.

 

(Yayınlanan yazılar, köşe yazarlarının kendi şahsi görüşüdür.)

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI İSRAİL’İN TÜRKİYE’YE SALDIRI PROVASI UFUKTAKİ SAVAŞ ADLİ KOLLUK ANITKABİR’DE MİNİ ETEKLİYE CEPHE SELAMI PROTOKOLÜ ÇANAKKALE SAVAŞI VE 57.ALAY SANCAĞI ABD DOLARINA DİKKAT NETANYAHU’NUN KUYRUĞUNA TAKILAN TRUMP.. İSRAİL PROJESİ İRAN’A SALDIRI ÖĞRETMENLER VE YENİ NESİL SOKAKLARDAKİ TEŞHİRCİLİK KUVVET İÇİNDE KUVVET ÖZEL KUVVETLER İSRAİL-İRAN VEKALET SAVAŞI VE FETÖ TEHDİDİ İRAN ÜZERİNDEN ÇİN VE ABD SAVAŞI İRAN BİTTİ. ASIL HEDEF TÜRKİYE EV GENCİ PKK TASFİYESİ VE GERÇEKLER... TERÖR EYLEMLERİ VE SİYASİ FİGÜRLER... İNGİLİZ TOPRAĞI OLAN ARI BURNU SAHİLİ MİLLİ EĞİTİM VE ÖĞRETMENLER SORUNU CUMHURİYETİN İLANININ PERDE ARKASI SN. BAHÇELİ'NİN APO ÇIKIŞI ROJİN BAŞKOMUTAN’A ASTSUBAY ÇAĞRISI... VAHŞİ İSRAİL’İN CAM KUBBESİ DOĞU VE GÜNEYDOĞU GERÇEKLERİ ABD-İRAN-İSRAİL ŞEYTAN ÜÇGENİ SAKARYA’DA  KAPORTASIZ ARAÇ İŞGALİ… JANDARMA GÜNÜ MİLLİ SAVUNMA BAKANINA SORULAR AZINLIĞA DÜŞECEK OLAN TÜRK NÜFUSU... ÜLKEMİZDEKİ İNGİLTERE TOPRAĞI EKREM YÜCE’NİN KAÇAK TARİFESİ SEÇİM YORUMU... CUMHURİYET ÇOCUKLARI... GÜNDÜZ GECE BAY BAY EKREM YÜCE ABD’NİN PKK VE APO PLANI.. ÖZEL GÜVENLİK VE TEHLİKELER... Öğretmenler Günü ve Bölünmüşlük… TÜRK’ÜN ATEŞ ÇEMBERİ SAKARYA’NIN TRAFİK ÇİLESİ YUNAN AŞKI SÜRÜCÜ KURSLARININ HALİ GÜNDÜZ GECE EKREM YÜCE İÇİŞLERİ BAKANI’NA ÇAĞRI... İNANÇSIZLIĞA GİDEN ROBOTİK KUŞAK