DOLAR 0,0000
EURO 0,0000
STERLIN 0,0000
ALTIN 000,00
BİST 00.000
Nihal Akar
Nihal Akar
Giriş Tarihi : 07-04-2021 13:38

BİR KANSER HAFTASINI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN...

Göz yaşları tebessümlerinde gizli olanlar. 

BİR KANSER HAFTASINI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN...!!!

Yine hatırlanmayan, yine dertleri sıkıntılarıyla yasam mücadeleleriyle başbaşa bırakılanlar 

Yılda bir kez bir hafta kanser haftasinda çok azı istisna olsa da çogunluğunun en yakınları dahi bir tatlı söz, bir dal çiçekle gönullerinin alınmadığı goz ardı edilen yorgun insanlar, onların gülümsemesi ve mutlu olmaları için, dertlerini sıkıntılarını anlattikları paylastıkları, zaman zaman da olsa bir araya gelerek yaçam yolculuğunda verdikleri mücadele anılarını gülümseyerek bazen de hüzünlenerek anlattikları kendilerini bu konuda şanslı oldukları dernekleri var, bu kanser derneklerinin çoğu yakinları eşini babasını, yakınını kanserle mucadelede kaybeden gönüllü bir kaç insanin bir araya gelerek kurduğu stk kimliğine mensup sevgi, dostluk ve iylik bahcesinin deva çiceklerini yüreklerinin Ab-ı hayat suyuyla sulayıp guzelleştiren gönül insanlarıdır.

Diger illerde de bu anlamli çalıismalari sürdüren partner dernekler var. SAKARYA'da 18 yil once kurulmus ve kuruldugu yildan bugüne kadar gönülluluk esasina dayali yaptigi faydali güzel farkindalik çalismalariyla, örnegin Yenikent hastanesine troombosit aferez cihazinin saglanmasi bağislanmasina aracı olmak Ilimizde 3. basamak egitim ve ars hastanesinin kazandirilması icin SAKARYAMIZA ARASTIRMA HASTANESİ ISTIYORUZ başlığı ile hayata geçirilen imza kampanyasina bu ilin önemli stk kuruluslarinin da destek vermesi ile Türk iş sendikasi, Sakarya muhtarlar federasyonu, Dörtyol sanayi esnaflari dernegi, Sakarya Üniv rektöru sn. Mehmet Durman, Sakva vakfi, Kanal 54 portakal şhov yapimci ve sunucusu her bölumde bu kampanyaya yer veren sn. Ahmet Kılıç 

Sakarya'nin yerel ve ulusal basin temsilcileri ve sakarya halkinin da büyük desteği ile toplanan binlerce imzayla bu konunun önemine dikkat çekerek hastanenin ilimize kazandirilmasinda çnemli emek vermistir. Ulusal ve uluslararasi kanser calismaları çalistaylarinda da davetli olarak  katilim gostermekle kalmayip, 2009 yilinda Ecpc Avrupa kanser hastalari koalisyonunun Almanya munihte yapilan kongresinin davetlisi olarak katildigi kongrede yaptigi 10 dakikakil konusma ile uyelerin tüm oylariyla ortak uyeliye seçilmistir.

2016 yilinda saglik bakanligi kanserle savas dairesinin ulusal kanser haftasinda Ankarada hazirlamis oldugu programin  25 dernek arasindakatilimci ve davetlisi olarak hasta sorunlarinin ele alindigi kanser hastalarinin sorunlari ve cozum onerileri oturumunun da baskanligin da bulunmustur.

Kanser hastalarinin her konuda yardimcisi rehberi ve temsilcisi olarak her kurum ve kuruluslara objektif yaklasimini surdurmeye devam ettiren ornek bir sivil toplum kurulusu olmanin sorumlulugunu  buyuk bir ayniyet duygusu ile tasimaya calismaktadir. Bu il ve bu ilde yasayip kanserderi  yakindan tanima elele vererek gonulden calismalarda bulunan herkes cok sansli cunku dualarin ve guzelliklerin semaya yukseldigi yer Losemi ve kanser hastalari saglik egitim dernegi KANSERDER ve bu dernegi  babasini kanserden kaybeden bir evlat olarak kurdugum 18 yildir yon kur. Bsk olarak kanser hastasi cocuklarimizin Nihal teyzesi, Nihal halası, Nihal Anannesi eriskin hastalarimizin kardesi, ablası, manevi annesi olarak görulmeyi nasip eden Yüce Allaha sonsuz şükürler olsun.

Biz buradayiz yerimiz camili de belki biraz merkeze uzagiz onun icin Kanser haftasinda bizleri ziyaret edemediniz biz sizlere... hos geldiniz safalar getirdiniz diyemedik biz her zaman bekleriz maske mesafe temizlik kurallarina en etkin sekilde uygulayan bir kurumuz, bu hastalikla kanserle tanistigimiz andan itibaren maske bizim yol arkadasimiz temizlik ve mesafe yasama tutunma prensipimizdir, çünkü başka seçeneğimiz yok.

NELER SÖYLENDİ?
@
NAMAZ VAKİTLERİ
PUAN DURUMU
  • Süper LigOP
Advert
Gazete Manşetleri
Yol Durumu
BURÇ YORUMLARI
  • KOÇ
    Koç Burcu
  • BOĞA
    Boğa Burcu
  • İKİZLER
    İkizler Burcu
  • YENGEÇ
    Yengeç Burcu
  • ASLAN
    Aslan Burcu
  • BAŞAK
    Başak Burcu
  • TERAZİ
    Terazi Burcu
  • AKREP
    Akrep Burcu
  • YAY
    Yay Burcu
  • OĞLAK
    Oğlak Burcu
  • KOVA
    Kova Burcu
  • BALIK
    Balık Burcu
ANKET OYLAMA TÜMÜ
E-Bülten Kayıt
ARŞİV ARAMA