GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-08-2023 13:16   Güncelleme : 19-08-2023 16:51

Veteriner hekimler Pazartesi günü iş bırakıyor

Veteriner hekimler Pazartesi günü iş bırakıyor

Veteriner hekimler Sakarya'da iş bırakma eylemi yapacak. Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker veteriner hekimler olarak pazartesi günü bir günlük iş bırakacaklarını ve Kent Meydanında basın açıklaması yapacaklarını söyledi.

“PAZARTESİ İŞ BIRAKIYORUZ”

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker; “Son zamanlarda ülkemiz genelinde Veteriner Hekimlere karşı artan şiddet olaylarına dur demek, Sağlık sınıfının doğal üyesi olmamıza rağmen ülkemizde Sağlık çalışanı sayılmamamız ve Sağlıkta Şiddet yasasına dahil edilmemize karşı tepkimizi dile getirmek için tüm Veteriner Hekimler olarak 21 Ağustos Pazartesi günü iş bırakıyoruz.

“120 VETERİNER KLİNİĞİ VE POLİKLİNİĞİN TAMAMI KAPALI OLACAK”

Türk Veteriner Hekimleri Birliği ve 56 Veteriner Hekim Odasının aldığı bu kararla haklı taleplerimizi tüm kamuoyuna duyurabilmek için kritik noktalar ve durumlar hariç 21 Ağustos 2023 Pazartesi tarihinde 1(bir) gün süreyle iş bırakma kararı alınmıştır. Alınan bu karar kapsamında; 21 Ağustos 2023 Pazartesi günü şehrimizde faaliyet gösteren 120 Veteriner Kliniği ve Polikliniğin tamamı kapalı olacaktır, acil ve hayati durumlar ve kliniklerde tedavi altında olanlar hariç hiçbir hayvana Veteriner Hekimler tarafından müdahale edilmeyecek fakat acil ve hayati durumlarda ise telefonla ulaşan tüm hasta sahiplerimizin ve hastalarımızın ihtiyaçlarına cevap verilecektir. Hasta sahiplerimize haklarımızı duyurmak ve talep etmek için aldığımız bu karara gösterdikleri destek ve anlayış için teşekkür eder, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için rutin klinik ziyaretlerini 21 Ağustos Pazartesi günü dışındaki günlerde planlamalarını rica ederiz.

KENT MEYDANINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Veteriner Hekimlerin haklı taleplerini dile getirebilmek ve kamuoyuna duyurabilmek adına aldığımız bu karar doğrultusunda 21 Ağustos Pazartesi günü Saat: 12:00’de Veteriner Hekimler olarak Kent Meydanında Basın açıklaması yapacağız ve haklı taleplerimizi yetkililere ve halkımıza duyurmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

"Veteriner hekime şiddete son" başlığı altında afişler hazırlatan Veteriner Hekimler Odası, sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Başkanlığını Volkan Toker'in yürüttüğü Oda'nın paylaşımı şöyle:

"VETERİNER HEKİMLER SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK GÖRÜLMÜYOR"

"Adında HEKİM ünvanı bulunan ama ne yazık ki Ülkemizde SAĞLIK ÇALIŞANI olarak görülmeyen VETERİNER HEKİMLER olarak 21 Ağustos’ta iş bırakıyoruz."

Bir hayvan ve şunu diyen bir yazı 'VETERİNER HEKİME ŞİDDETE SON! 21 AĞUSTOS PAZARTESİ iş BIRAKIYORUZ WEME HEKIMLEN ThK BİRLİĞİ VETERİNER HEKİMLER SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI KAPSAMINA BİR AN ONCE ALINMALIDIR! DO ISVOO VETERİNER SAKARYA VETERİNER HEKİMLER ODASI' görseli olabilir

 

adminadmin