sapanca
Giriş Tarihi : 06-09-2023 12:06

Ünlü yönetmen Sapanca Gölü'nde boğuldu

Ünlü yönetmen Sapanca Gölü'nde boğuldu

Arkadaşlarıyla birlikte kayıkla Sapanca Gölüne açıldıktan sonra yüzmek için girdiği suda boğulma tehlikesi geçiren yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede hayatını kaybetti.

Yönetmen Abdulkadir Ceylan Ede önceki gün, arkadaşları ile birlikte Sapanca Gölü Kırkpınar sahili mevkiinden kayıkla göle açıldı.

Burada suya giren 58 yaşındaki Abdulkadir Ceylan Ede gölde boğulma tehlikesi geçirdi. Arkadaşlarının yardımı ile sudan çıkarılan Abdulkadir Ceylan Ede, durumun haber verilmesi üzerine bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalesinin ardından Sapanca İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Buradan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) merkez kampüsüne sevk edilen Abdulkadir Ceylan Ede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 
Ede’nin cenazesi memleketi Eskişehir’e nakledildi. 

ÜNLÜ DİZİLERİN YÖNETMENİYDİ
1965 yılında Afyonkarahisar'da doğan ve Anadolu Üniversitesi Sinema TV bölümü mezunu olan Abdulkadir Ceylan Ede; Aynalı Tahir, Pusat, Acı Hayat gibi reyting rekorları kıran birçok televizyon dizisinin yönetmenliğini yapmıştı. Ede, çok sayıda projede de kurgu ve görüntü yönetmeni olarak görev almıştı.

Geyve.Com

adminadmin