SİYASET
Giriş Tarihi : 12-11-2023 12:34

Ümit Dikbayır, Meral Akşener ve ailesinin banka hesaplarının incelenmesini istedi

Ümit Dikbayır, Meral Akşener ve ailesinin banka hesaplarının incelenmesini istedi

Hakkında çıkan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinden ihale ve iş aldığı iddialarına "itibar cellatlığı" diyerek tepki gösteren İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, iddiaların araştırılması için İYİ Parti Disiplin Kurulu'na dilekçe verdi. Dikbayır dilekçesinde Genel Başkan Meral Akşener ve ailesi ile, Akşener'in özel kalem müdürü ve eşinin de banka hesaplarının incelenmesini istedi.

Akşener'in danışmanlığından istifa eden Hasan Sami Özvarinli ise yaşanan durumu; "Bugün Türk siyasetende bir kırılma yaşandı. Ümit Dikbayır ben yanarsam siz de yanarsınız diyor." dedi.

"İTİBAR CELLÂTLIĞI YAPILIYOR"

Dikbayır dilekçesinde, "Önceleri dedikodudur nasılsa küçük bir araştırmayla ortaya çıkar diyerek önemsemediğim içerikler artık dedikodu boyutunu geçerek açıkça hakaret ve iftira halini almıştır. Bu iftira ve dedikodular şahsımı itham ettiği gibi partimizin kurumsal kimliğine de zarar verecek noktaya gelmiştir. Her bir iftiranın da içeriği suç olduğu gibi TBMM İYİ Parti Disiplin Kurulu ve İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu tarafından titizlikle araştırılması, araştırma sonucunda hakaret ve iftira boyutuna varmış ve şahsım ile uzaktan yakından ilgili olmayan bu itibar cellatlığının sorumlularının tespiti ve haklarında gereğinin yapılmasını arz ederim" ifadelerine yer verdi.

Sabah

adminadmin