SİYASET
Giriş Tarihi : 27-02-2024 16:14   Güncelleme : 27-02-2024 16:18

Türker Ergül'den Adapazarı protokolüne ziyaret

Türker Ergül'den Adapazarı protokolüne ziyaret

İyi Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, çalışma iş gününün başlamasıyla birlikte sabahın ilk saatlerinde Sakarya protokolüne bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Seçim çalışmaları kapsamında sırasıyla Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Adapazarı Kaymakamı Oktay Kaya, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve SESOB Başkanı Hasan Alişan’ı makamında ziyaret eden Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, projelerini anlattı.

ERGÜL, PROJELERİNİ ANLATTI

“Kentsel Dönüşüme Büyük Önem Veriyoruz”

Sakarya’nın deprem bölgesi olduğunun altını çizen Ergül, "Kentsel dönüşüme önem veriyoruz. Belediye olarak parsel bazında rezerv alanları oluşturarak, projeleri yüklenecek olan müteahhitlere kolaylıklar sağlayacağız ve hızla depreme hazır bir Adapazarı inşa etmek için süreci hızlandıracağız” dedi.

Huzurevi değil Huzur Köyü ve Huzur Konağı

İkinci bir proje olarak Türkiye’de bir olacak olan Huzur Köyü ve Huzur Konağı Projesini hazırladıklarını söyleyen Ergül, rezerv alan içerisinde inşa edilmesi planlanan bu proje ile tek başına yaşayan ya da bakıma ihtiyacı olan üst yaş grubu vatandaşlarımız için tek katlı, müstakil ve kendine ait hobi bahçeleri olan evler inşa edeceğiz. Bu köyde üst yaş grubu vatandaşlarımız yaşayacaklar. Bu proje onlara doğa içinde huzur içerisinde, güvenli bir yaşam alanı vaat ediyor” dedi.

Sakarya Nehri Çevresi Restore Edilecek

Sakarya Nehri kenarını sosyal ve kültürel hayata kazandırmak için de bir proje üzerinde çalıştıklarına değinen Ergül, “nehir çevresinde yapılacak restorasyonla, bu alana yürüyüş ve bisiklet yolları yapmayı planlıyoruz. Bu alanda çeşitli restoranlar ve yeme içme mekanları kurarak vatandaşlarımıza nezih bir ortam sunacağız” dedi.

  “Sakarya Yeniden Sporcu Fabrikası Olacak”

Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı ve küçük yaşlardan itibaren sporla ilgilenmelerini önemsediklerinin altını çizen Ergül, “şehrimiz bir zamanlar sporcu fabrikası olarak anılırdı. Türk sporuna önemli isimler kazandırdık ancak şimdilerde spora gereken önem verilmiyor. Biz göreve geldiğimiz takdirde ülkemize yeni sporcular kazandırmak için spor kompleksleri kuracağız. Özellikle salon sporları için projelerimiz var” dedi.

        Meserret Bahçe Daha Verimli Kullanılacak

Yapımına devam edilen Meserret Bahçe Projesi’nin daha verimli kullanılması için kendilerine gelen önerilere istinaden geliştirdikleri projelerinin olduğunu anlatan Ergül, “Muhammen bedelini yüklenici firmaya ödenerek burayı hemen yanında bulunan hastane ve resmî kurumlarda çalışanların çocukları için ‘kreş, gündüz bakımevi ve eğitim kompleksi’ yapma fikrimiz var. Ayrıca hastanede kalan hastaların refakatçileri için de dinlenme alanı oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

   ARASTA Projemiz Hazır

       ARASTA projesine de kısaca değinen İyi Parti Adapazarı Belediye Başkan Adayı Türker Ergül, şehrimizde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin ustaları ile sanatçılarını ve zanaatkarlarını bir araya getireceğimiz bir sokak kurma planımız var. Şehrimizin değerli sanatçıları ve zanaatkarlarını bu sokakta bir araya getirerek şehrimize kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

adminadmin