EKONOMİ
Giriş Tarihi : 06-10-2022 20:56

TÜRK-İŞ ve TİSK’ten Erdoğan’a ortak ‘gelir vergisi’ mektubu

TÜRK-İŞ ve TİSK’ten Erdoğan’a ortak ‘gelir vergisi’ mektubu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK); Cumhurbaşkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gelir vergisi tarifesinin düzenlenmesine ilişkin talep yazısı gönderdi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), gelir vergisinde düzenleme için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol imzalı mektupta, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 103. maddesinde yer alan Gelir Vergisi tarifesinin TÜİK'in açıkladığı enflasyon veya asgari ücret zamları oranında artırıldığı ve yıllık olarak belirlendiği anımsatıldı.

Bu durumun, asgari ücret ve asgari ücretin üzerinde ücret geliri elde eden çalışanların bir üst vergi tarifesine daha erken girip, daha fazla vergi ödeyerek daha düşük gelir elde etmelerine neden olduğunun belirtildiği mektup basın organlarında geniş yer buldu.

 

Turan AteşTuran Ateş