turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 21-05-2022 11:54

Trafik ışıklarındaki çifte cinayet, 100 gündür aydınlatılmayı bekliyor

Trafik ışıklarındaki çifte cinayet, 100 gündür aydınlatılmayı bekliyor

Kocaeli Gebze'de trafik ışıklarında durdukları sırada otomobilde vurulan Emine Çöp (27) ve kuzeni Tuğçe Semiz'in (22) ölümü ve diğer otomobildeki Alihan K.'nin yaralanmasıyla ilgili olay aradan geçen yaklaşık 100 güne rağmen hala çözülemedi.

Olay, 13 Şubat günü saat 04.30 sıralarında, Beylikbağı Ankara Caddesi’nde meydana geldi. Emine Çöp ve Tuğçe Semiz'in içinde olduğu 34 EKY 853 plakalı otomobille Alihan K.’nin kullandığı 34 DCU 278 plakalı otomobile, trafik ışıklarında yavaşladıkları sırada arkalarından gelen araçtan inen 2 kişi tabancalarla ateş etti. Saldırganlar daha sonra otomobile binip İstanbul istikametine kaçtı. Tuğçe Semiz başına isabet eden kurşunla olay yerinde yaşamını yitirdi. Boynuna ve sırtına isabet eden kurşunla yaralanan Emine Çöp ise kaldırıldığı Fatih Devlet Hastanesi’ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Omzuna ve vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanan Alihan K. ise Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Olay yerinde inceleme yapan polis, 30 adet 9 milimetre kovan tespit etti.

ÖZEL EKİP KURULMUŞTU

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro polislerinden oluşan özel ekip, olay yerinde kuzenlerin içinde bulunduğu, kiralık olduğu belirlenen otomobilde incelemelerde bulundu, çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını izledi. 2 kuzenin eski eşleri ve erkek arkadaşlarıyla da görüşen polisler, 2 otomobili çapraz ateşe alıp 2 silahla 30 el ateş ederek 2 kuzeni öldürüp, 1 kişiyi yaralayan kişilerin, kuzenlerle bağlantılarını çözmek için çalışma başlattı. Polis yaklaşık 100 gün önce İstanbul'a kaçtıkları belirlenen kişileri yakalamak için çalıştıklarını bildirmişti. Ancak cinayet hala çözülemedi.

SORUŞTURMAYA GİZLİLİK KARARI

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, 2 kuzenin ölümüyle ilgili şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiğini, soruşturma dosyasına Gebze 2'nci Sulh Ceza Hakimliği tarafından gizlilik kararı verildiğini, bu kapsamda maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılmasına yönelik soruşturma ve araştırmanın titizlikle sürdürüldüğünü açıkladı.

MÜGE ANLI DA ELE ALMIŞTI

ATV'de ekranlara getirilen Müge Anlı ile tatlı Sert'te tüyler ürperten cinayet masaya yatırıldı. Kan donduran vahşet, Müge Anlı'da da gündeme geldi. İddiaların odağındaki Oktay isimli şahsın olaydan bir gün önceki Instagram mesajı ise şoke etti. Bu kişinin, profiline tarih atıp 3 yıldız koyduğu tespit edildi. Genç kızların ailesi bu durumu vahşetle ilişkilendirdi. Öte yandan olay günü genç kuzenlerin yanında olan  ve saldırıdan yaralı olarak kurtulan ancak felç kalan Alihan H. ilk kez konuştu ve sırlarla dolu olan cinayete ilişkin dikkat çeken detaylara yer verdi.

ESKİ ERKEK ARKADAŞ TEHDİT EDİYORMUŞ

Hayatını kaybeden iki çocuk annesi Emine Çöp'ün bir fabrikada işçi olarak çalıştığı ve eşinden üç yıl önce boşandığı öğrenildi. Diğer kuzenleri olan Yağmur'un bir süre önce Oktay isimli erkek arkadaşından ayrıldığı ifade edildi. Yağmur'un eski erkek arkadaşının, ayrılıklarından sorumlu tuttuğu Emine Çöp'ü bir süre önce tehdit ettiği ifade edildi. Müge Anlı'ya konuşan Emine Çöp'ün babası, "Biri benim, biri kardeşimin kızı. İkisi de benim evladım. Bu çocukların suçu günahı ne. Kimseyle bir husumetimiz, kan davamız yok. Bizim yüreğimiz yandı. İki tane çocuğu annesiz kaldı. Ben onlara nasıl söyleyeyim" dedi.

Emine ve Tuğçe'nin kardeşleri Oktay ve Oğuz isimli şahıslardan şüpheleniyor: Yağmur isimli başka kuzenlerinin bir süre önce ayrıldığı erkek arkadaşının Emine Çöp'ü tehdit ettiği ileri sürüldü. Kiraladıkları otomobilin içinde öldürülen kızların katilini yakalamak için özel ekip kuruldu. Programa katılan kardeşler cinayetten Oktay ve Oğuz'dan şüphelendiklerini söyledi.

Kocaeli Koz

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş