SİYASET
Giriş Tarihi : 04-08-2023 22:27

Tantan'dan "yabancı sermaye" çıkışı: "Arazi satmak, ev satmak yarınımızı satmakla eşdeğerdir"

Tantan'dan

Sapancalı olan eski içişleri bakanı Sadettin Tantan, "Yabancı sermayenin üretim ve teknoloji transferi amacıyla ülkemize gelmesi ile mülk satın alma amacıyla gelmesi arasında büyük bir fark vardır." dedi. 

Sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapan Sakaryalı eski bakan, Twitter hesabından konuya ilişkin olarak şunları yazdı:

"Yabancıların, ülkemizdeki topraklara olan satın alma ilgisi kısa vadede insanları memnun ediyor gibi görünse de, orta ve uzun vadede bu hepimiz için büyük bir risk teşkil etmektedir. Arazi satmak, ev satmak yarınımızı satmakla eşdeğerdir.

Türk milleti önce fakirleştirildi şimdi ise ekonomik gerekçelerle şehirlerden uzaklaştırılmak isteniyor. Şehirlerimizde büyük bir hızla yabancı popülasyonu artıyor. Bunun önü alınmazsa iç güvenliğimiz büyük tehdit altında kalacaktır.

Toprak sahipliği, nüfus yoğunluğu, dilimizin kullanılması stratejik meselelerdir ve ödün verilemez. Kendi yurdumuzda misafir olmak istemiyorsak taşınmaz satışına dur demeliyiz.

Bilhassa; askeri eğitime elverişli büyük arazilerin yabancıların eline geçmesi, bu alanların özel mülk olması sebebiyle kamu denetiminden uzak olmasına yol açar. Bu büyük bir güvenlik zaafiyeti yaratır. Şehit kanıyla kurtarılan bu toprakların değeri parayla ölçülemez.

Yetkililere düşen 2 kritik görev var. Birincisi; orta sınıfın alım gücünü artırmak ve şehirlerde kalmalarını sağlamak. İkincisi; yabancıların taşınmaz alımını sınırlandırmaktır. Yıllardır uygulanan parayla vatandaşlık satma mantığı terk edilmek zorundadır."

Turan AteşTuran Ateş