turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 20-06-2022 12:56

Suriyeli sığınmacı karakolda dehşet saçtı: 3 polis yaralandı

Suriyeli sığınmacı karakolda dehşet saçtı: 3 polis yaralandı

Kocaeli'de bir şüpheli, Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'nde polis memuruna yumruk attı. Polisin belinden düşen silahı da alan şüpheli, rastgele ateş ettiği sırada 2 polis memurunu yaraladı. Şahıs, bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Olay, 19 Haziran Pazar günü gece saatlerinde Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'nde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, hastanede kendisini odaya kilitleyerek intihar girişiminde bulunan yabancı uyruklu A.T. (32), ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'ne getirildi. A.T., ifadesinin ardından Cumhuriyet Polis Merkezi Amirliği'nden çıktığı sırada polis memuru V.K.'ya yumruk attı, kafasını beton zemine çarpan V.K. ise yaralandı. V.K.'nın belinden düşen silahı alan şahıs, polis merkezinin içinde rastgele ateş etmeye başladı. Bu sırada komiser yardımcısı K.B. ve O.G. yaralandı. Yabancı uyruklu şahıs ise sol bacağından vurularak etkisiz hale getirildi.
Polis memuru V.K.'nın geçici hafıza kaybı yaşadığı, K.B. ve O.G.'nin de hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. A.T.'nin ise hastanede tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

“19.06.2022 günü, Gebze ilçemizde bulunan bir Hasta hanede, yabancı uyruklu A.T. İsimli şahsın bileklerini keserek intihara teşebbüs ettiği bilgisinin alınması üzerine şahıs yakalanmış ve adli işlemleri için Polis Merkezimize intikal ettirilmiştir.

İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüpheli Polis Merkezinden ayrılmak üzere iken, Görevli Polis Memurumuza arkadan saldırarak silahını almış ve yaşanan arbede esnasında şüphelinin silahı ateşlemesi sonucu, Komiser Yardımcısı K.K. sağ ayak bilek kısmından, seken mermi çekirdeğinin parçasının isabet etmesi sonucu, hayati tehlike arz etmeyecek şekilde hafif yaralanmış olup, Hastanede ayakta tedavisi yapılarak taburcu edilmiştir.

Şüpheli A.T. isimli şahıs Polis Merkezimizde ki görevlilerimiz tarafından vurularak etkisiz hale getirilmiş, hayati tehlikesi mevcut şekilde hastahanede tedavisine devam edilmektedir.”

Kocaeli Koz

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş