GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-08-2023 12:24

Suat Akın'dan "17 Ağustos" mesajı: "Unutmadık, unutmayacağız"

Suat Akın'dan

VİB Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Suat Akın, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınladı. Başkan Akın, şu ifadelere yer verdi:

"Gölcük depremi olarak da bilinen 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 24 yıl geçti. Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğündeki bu sarsıntı 18 binden fazla vatandaşımızın göçük altında kalarak hayatını kaybetmesine neden oldu. Büyük deprem Sakaryamızda da acı kayıplara yol açtı. Bizler o depremin yaralarını sarabildik, ancak ülkemizde daha 6 ay önce Kahramanmaraş merkezli bir büyük deprem daha meydana geldi. 11 ilimiz derin yara aldı ve çok sayıda kayıplar verdi. Binalarımız yıkıldı, vatandaşlarımız enkaz altında kaldı. Çoğu hayatını kaybetti, bir kısmı sakat kaldı, çok sayıda kişi de yaralandı.

"DUYARSIZ KALMADIK"

Sakarya VİB Turizm olarak 11 ili etkileyen deprem sonrasında duyarsız kalmadık ve Sakarya Büyükşehir Belediyesinin İskenderun'daki "konteyner kent" projesine destek olduk. Konteyner desteğimiz ile vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.

Deprem bölgesine VİB Turizm araçları ile yardımlar gönderdik. Depremzedelerimizin memleketlerine gidebilmesi için ücretsiz taşıma hizmeti verdik.

"RABBİM BİR DAHA YAŞATMASIN"

Hem 1999 depreminde hem de Kahramanmaraş merkezli o büyük depremde hayatını kaybeden deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza şifa diliyoruz. O günleri unutmadık, unutmayacağız. Rabbim bir daha yaşatmasın diyoruz"

 

adminadmin