GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2023 19:49

Sinan Ateş suikastı zanlıları, iki ay önce Kocaeli’de restoran basmış

Sinan Ateş suikastı zanlıları, iki ay önce Kocaeli’de restoran basmış

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürüldüğü suikastın organizatörlerinden Doğukan Çep, ifadesinde, firari tetikçi Eray Özyağcı'yla birlikte Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bir restoranı silahla bastıklarını, 4 kişiyi yaraladıklarını itiraf etti. Doğukan Çep ile 'kayıp' tetikçi Eray Özyağcı’ya ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı.

11 Ekim 2022  akşamı saat 21.40’ta, Darıca'daki Çitari Balık’ta silahlı bir saldırı yaşandı. Kar maskeli kişiler, restoranda oturan kişilere defalarca ateş etti. Olayda, bir masadaki dört kişi yaralandı.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, olayla ilgili ifadesi alınan Doğukan Çep, restoran baskınında yanında bulunan isimlerden birinin Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı olduğunu anlattı.

Yürütülen soruşturma sonrası Abdulkadir G. ve Enes E. ‘Birden fazla kişiyi öldürmeye teşebbüs, yağma ve mala zarar verme’ suçları kapsamında tutuklandı. Ali K. ise adli kontrol şartı ise serbest bırakıldı.

Haber kaynak: Kocaeli Koz/ Foto: Cumhuriyet

 

Turan AteşTuran Ateş