GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-01-2023 13:13

Sinan Ateş cinayeti zanlısı Kocaeli’de yakalandı!

Sinan Ateş cinayeti zanlısı Kocaeli’de yakalandı!

Sinan Ateş suikastının zanlılarından Vedat Balkaya’nın Kocaeli’de yakalandığı ortaya çıktı

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturmada şimdiye kadar 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Ankara Adliyesi'ne dün çıkarılan şüphelilerden üçü, tasarlayarak kasten öldürme suçundan tutuklandı. Cinayet sırasında tetikçi Eray Özyağcı'nın bindiği motosikleti kullanan Vedat Balkaya da tutuklanan isimlerden biri oldu. Balkaya'nın cinayetten bir gün önce İstanbul'dan motosiklet ile Ankara'ya geldiği, olay yerinde tetikçi ile keşif yaptığı iddia edildi.

DARICA’DA YAKALANDI

Olayın ardından kaçarken Darıca'da yakalanan Balkaya'nın suçlamaları kabul etmeyerek "Eray Özyağcı bana 'bir husumetlim var, onun için Ankara'ya gidelim' dedi" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, tetikçi Eray Özyağcı, cinayet sırasında Balkaya'nın kullandığı motosikletten indikten sonra, Ateş'in bürosunun karşısında park halinde duran bir aracın arkasına saklandı. Bir süre burada bekleyen Özyağcı, Sinan Ateş'in çıktığını görünce aracın arkasından ateş etmeye başladı. Özyağcı, daha sonra kendisini bekleyen motosiklete binerek olay yerinden uzaklaştı.

Cinayet öncesinde tetikçileri evinde saklayan Hakan Saraç ise "Beni İstanbul'dan bir arkadaşım aradı. 'İki arkadaş Ankara'ya gelecek, kalacak yerleri yok ilgilenir misin?' dedi. Ben de o yüzden evime kabul ettim. Cinayetle ilgim yok" iddiasında bulundu. Diğer yandan şüphelilerin iz bırakmamak için olay sırasında içinde hat takılı olmayan telefon kullandığı ve yalnızca wife üzerinden irtibat kullandıkları belirlendi.  

Kocaeli Koz

Turan AteşTuran Ateş