GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-11-2023 13:29

Sentetik hap çetesi, ilaçları komşu ildeki eczanelerden almış!

Sentetik hap çetesi, ilaçları komşu ildeki eczanelerden almış!

Doktorların e- imzalarını (token) taklit ederek, yazdıkları sahte reçetelerle uyuşturucu içerikli hap alan bir çete çökertildi. Çetenin Kocaeli’de bazı eczaneleri kullandığı belirlendi

İzmir Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 6 ilde operasyon düzenlendi. Doktorların e- imzalarını (token) taklit edenler gözaltına alındı. Yazdıkları sahte reçetelerle aldıkları sentetik hapları satan çete üyesi 16 şüpheli tutuklandı. Çete üyelerinin başkalarının kimlik bilgileri ile muayene sırası alıp doktorun yanına gittikleri, kendilerini "eczane çalışanı" ve "hasta" olarak tanıtıp, bu sırada doktorun bilgisayara girdiği şifreyi izleyip öğrendikleri ortaya çıktı. Doktoru oyalayarak veya odasından çıkışını kollayan şüphelilerin, doktorun e-imza cihazını çaldıkları, çalamazlarsa başka bir gün tekrar gidip doktorun odasından çıkmasını bekleyerek hırsızlık yaptıkları saptandı.

KOCAELİ'DEKİ ECZANELER

Şifresini öğrendikleri e-imza cihazı (token) ile kısa sürede farklı kişilere ait kimlik bilgileri ile uyuşturucu madde içeren ilaçları reçete ettikleri belirlendi. İlaçların ise yine kısa sürede kendileri veya üçüncü şahıslar aracılığı ile eczanelerden temin edildiği kaydedildi. Bazı eczacı ve eczane çalışanı şüphelilerin başkaları uyuşturucu içerikli renkli reçeteye tabii ilaç yazıldığını bilmelerine rağmen resmi makamları bilgilendirmedikleri öğrenildi. İstanbul, Antalya ve Kocaeli başta olmak üzere yüklü miktarda ilacı sürekli ve yoğun şekilde temin eden eczaneler olduğu belirlendi. Çete üyelerinin yazdıkları reçetelere konu ilaçları eczanelere almaya gittiklerinde, eczane çalışanları tarafından kimlik sunmaları istendiğinde farklı kimselere ait kimlik sundukları belirlendi.

1301 REÇETE YAZMIŞLAR

Şüphelilerin çaldıkları e-imza cihazları ile yazdıkları renkli reçeteye tabi ilaçları eczanelerden aldıktan sonra madde satıcısı olan kişilere bu ilaçları kargolarken başkaları adına kimlik bilgileri kullandığı belirtildi. şüphelilerin, bin 301 reçete yazdıkları, bu reçetelerin farklı kimseler adına yazılmış olduğu anlaşıldı.

Kocaeli Koz

adminadmin