GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-01-2023 22:25

Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur yeniden tutuklandı

Sedat Peker'in danışmanı Emre Olur yeniden tutuklandı

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında yakalama kararı çıkarılan Sakaryalı Sedat Peker'in basın danışmanı olarak bilinen Emre Olur ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Peker'in avukatı Ersan Barkın, önceki gün tahliye edilen Emre Olur'un yeniden tutuklandığını ifade etti.

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada Emre Olur, Sedat Peker'i yardımsever ve milliyetçi biri olarak tanıdığını, kendisine sempati beslediğini belirterek, "Hiçbir dönemde kendisinden talimat almadım. Ben Türkiye'ye geldiğim gün savcılık makamında örgüt üyeliğinden sevk edildim. Sonra iddianame hazırlandı. Sonra ben haberim olmadığı yaralamanın baş aktörü oldum" demişti.

Ara kararını açıklayan heyet, tutuklu sanık Olur hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirerek tahliyesine hükmetmişti. Mahkeme heyeti, dosyayı yine aynı mahkemede görülen "Reis Sedat Peker Suç Örgütü" dosyası ile birleştirilmesine karar vermişti.

Dün tahilyesine karar verilen Emre Olur ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Sedat Peker'in avukatı Ersan Barkın, Emre Olur'un yeniden tutuklandığını ifade etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Barkın, "E.Olur tutukluluğunun hukuki izahını yapamam ama gelişmeyi paylaşayım: Duruşma savcısı tahliye istedi. Mahkeme tahliyeye karar verdi. Başsavcı vekili itiraz etti. Mahkeme itirazı reddetti. Başsavcı vekili,üst numaralı Ağır C.M’ye itiraz etti. Kabul edildi. E.Olur,tutuklu" ifadelerini kullandı.

Birgün

Turan AteşTuran Ateş