GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-12-2023 12:33   Güncelleme : 12-12-2023 12:48

SAÜ'lü profesörden, müzikseverleri çok kızdıracak sözler!

SAÜ'lü profesörden, müzikseverleri çok kızdıracak sözler!

Geçtiğimiz aylarda başörtülü kadınların kurduğu müzik grubunu hedef alan ve "Kıyametin yaklaştığı anları yaşıyoruz. Neslimizi muhafaza eyle Ya Rabbi." diye açıklama yapan Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Ebubekir Sofuoğlu, bu defa da müzikseverleri kızdıracak sözler sarfetti. 

TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medya paylaşımları ile gündem ve eleştiri konusu olan SAÜ'lü profesör, bu kez de müzik ile ilgili paylaşımları yüzünden tepki çekti. 

"MÜZİK, ÖĞRENMEYİ GÜÇLEŞTİRİYOR, MELANKONİYİ ARTTIRIYOR"

Bir paylaşımında "Müzik gündemi düşürür, hedefi erteletir" diyen ve diğer paylaşımında ise "Müzik öğrenmeyi güçleştiriyor, melankoniyi arttırıyor" diye yazan profesöre sosyal medya üzerinden eleştiri geldi. 

"MÜZİK DİNLEYENİN YAKASINI KAOS BIRAKMAZ"

SAÜ'lü profesör, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Algınız, müzik-çalışma arasında gidip gidip geldiği için siz, aynı anda pekala, ikisini de yürüttüğünüzü zannedersiniz ama müzik, çalışmanızın en az yarısına ortak olur, sabote eder, çalışmayı bitirmenizi en az %50 uzatır. Müzik dinleyen saha kenarında ısınan ama maça bir türlü giremeyen sporcu gibidir. Müziği bırakmadıkça asıl işine odaklanamaz, beyin yorulur da yorulur. Öte yandan müzik, geçmişte unuttuğu stresleri tekrar tekrar aklına getirtir, melankoliyi arttırır, kaos, yakasını bırakmaz" diye yazınca tepki topladı. 

İşte Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun tepki çeken o paylaşımları:

adminadmin