sakarya-egitim
Giriş Tarihi : 07-06-2022 14:57

SAÜlü profesörden Kuran-ı Kerim'i tekmeleyenlere suç duyurusu!

SAÜlü profesörden Kuran-ı Kerim'i tekmeleyenlere suç duyurusu!

Antalya'nın Serik ilçesinden yansıyan bir görüntü sosyal medyanın gündemine oturdu. Bir lisede bulunan öğrencilerin Kur'an-ı Kerim’e yaptığı saygısızlık görenlerin tepkisini çekti. 

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, bir öğrenci Kur'an-ı Kerim’i havaya atarken diğer öğrenci ona tekme atıyor. Başka bir öğrenci ise o anı cep telefonuyla kayda alıyor.

Sosyal medya paylaşımları ile gündem olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu yaşanan olaylara tepki gösterdi. SAÜlü profesör, olayı "küstahlık" ve "iç savaş tahriği" olarak yorumlarken, "Avukatım aracılığıyla MÜTESELSİL failler hakkında suç duyurusunda bulunacağım" açıklaması yaptı. Sofuoğlu, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Aleni çiftleşme tahriklerinden sonra sıradan bir kitaba bile yapılamayacak bu küstahlığın, Kuranımıza yapılması çok açık bir İÇ SAVAŞ tahriğidir. Bu da TR'nin doğru yolda olduğunun bir göstergesidir. Avukatım aracılığıyla MÜTESELSİL failler hakkında suç duyurusunda bulunacağım.

Bunu anlamanız için Müslüman olmanıza gerek yok. Bırakın Kuranı tekmelemeyi Insan, yol kenarındaki çöpe bile tekme atmaz. Hiçbir kutsalı olmayan kişi bu tekmeyi, bedeli ödendiğinde Ailesine de Vatanına da atar. Herkesi şiddet, küfür, hakaret içermeyen tepkiye davet ediyorum.

Normalde Lisede Kuranı Kerim olmaz. Oraya Kuranı kim getirtti? Sınıf boşken bu küstahlığı talebelere kim yaptırttı? Bunu yapan kripto azmettiriciler bulunmalıdır. Diğer tahriklere ilaveten bu kışkırtma; "HALA NE DİYE SESSİZ DURUYORSUNUZ" dercesine apaçık bir tahriktir."

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş