SİYASET
Giriş Tarihi : 19-10-2023 14:08   Güncelleme : 19-10-2023 14:19

SAÜ'lü profesör yine Ümit Özdağ'ı hedef aldı: "Bu adamın, öldüğünde cenazesinin camiye gelmemesi gerekir"

SAÜ'lü profesör yine Ümit Özdağ'ı hedef aldı:

Sosyal medya paylaşımları ile sık sık haber ve gündem konusu olan Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, yine Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ı hedef aldı. SAÜ'lü profesör, Özdağ için "Bu adamın, öldüğünde cenazesinin camiye gelmemesi gerekir" ifadesini kullandı.

İŞTE AYRINTILAR:

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Filistin bir İslam davası değildir, bir Arap davasıdır." sözlerine tepki göstererek, "Bu adamın, öldüğünde cenazesinin camiye gelmemesi gerekir. " dedi.

Ebubekir Sofuoğlu'nun, Ümit Özdağ'ın bir paylaşımının üstüne yazdığı yazı aynen şöyle:

"Bu adamın, öldüğünde cenazesinin camiye gelmemesi gerekir. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs-Filistin, bizim davamız değildir diyen bir kişinin imanından şüphe edilir. Çünkü siyonistler bile orayı kendilerine göre kutsal yerler olması sebebiyle işgal altında tutmaya çalışırken bir Müslüman ilk kıblesinden nasıl bigâne kalabilir? Müslümanlar için de orası daha önceki Peygamberlerin yaşadığı yerler ve Peygamber Efendimiz SAV'in Mirac'a çıktığı, bütün Peygamberlere namaz kıldırdığı yer olması ve daha birçok manevi hususiyetleri olması hasebiyle kutsaldır ve İslam'ın davasıdır. Ayrıca, Müslümanların ilk kıblesine bu denli saygısızca tutum sergileyen bu şahsa oy verenlere Allah bunun hesabını kıyamet günü soracaktır. Şamanizmden kopamamış herhangi biri için önemli olmayabilir ama Kudüs, Müslümanların ilk kıblesi ve bu anlamda Müslümanların namusudur. Öte yandan Halil Konakçı hocaya Hatay sebebiyle olmadık ithamlarda bulundun ama bizden hile ile alınan Kudüs-Filistini bir çırpıda gözden çıkardın ve kaybedilmiş toprağımız olarak bile tanımlamadın. Halbuki Filistin, Cemal Paşanın tüm itirazlarına rağmen, Kudüsü İngilizlere savaşmadan teslim eden General Falkenheini oraya komutan tayin eden ve bu şekilde senin atan Enver tarafından kaybettirilmiştir. Bu vesile ile değil Hatay, Filistin, bizim hile ile elimizden alınan toprağımızdır ve senin için bitmiş olabilir ama buraları ile hesabımız bitmemiştir. Bu yalın tarih bilgisinden haberin yoksa başta Cemal Paşa'nın (sayfa 229-241) anıları olmak üzere her yerde eline geçirebileceğin diğer kaynaklardan okuyabilirsin. Kudüsü, İsrailin başkenti olarak tanımıyoruz sözün de mossad'la ilişkini temize çıkarmayacaktır Türk tarihinde senin kadar tarihi çarptıan bir kişi az gelmiştir. Adını ağzına almaya layık olmadığın Tuğrul Bey ve Yavuz Sultan Selim Han senin dediğin gibi Filistin, İslamın davası değildir dememiş, İslam beldelerini sapkın inançlardan kurtarmış, Kudüsü Osmanlı yapmıştır. Ayrıca Şerif Hüseyin hariç bize Araplar ihanet etmemiş, I. Dünya Savaşı bittikten sonra bile Suriye, Irak bize katılmak için sayısız teşebbüslerde bulunmuştur. Ayrıca Filistin davası faraza, Türk ve İslam davası olmasa bile binlerce bebek, kadın, sivilin vahşice katledildiği insan olma davasıdır.

Bunu da mı anlayamadın?"

adminadmin