sakarya-egitim
Giriş Tarihi : 12-06-2022 14:25

SAÜlü profesör "Onuncu Yıl Marşı, Sofuoğlu’nun ayarını bozdu" haberine çok kızdı

SAÜlü profesör "Onuncu Yıl Marşı, Sofuoğlu’nun ayarını bozdu" haberine çok kızdı
Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, bir yayın organında çıkan "Onuncu Yıl Marşı, Ebubekir Sofuoğlu’nun ayarını bozdu… Mezun ilahiyat öğrencilerini de hedef aldı" başlıklı habere tepki gösterdi. 

"Üniversitelere “fuhuş evleri” benzetmesi yapan Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, ilahiyat fakültesi mezuniyetinde Onuncu Yıl Marşı çalmasına kin kustu" cümleleri ile devam eden habere SAÜlü profesörün yanıtı sert oldu. 

Sözkonusu haber şöyle:

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2021-2022 yılı mezunlarını verdi. Üniversitede düzenlenen mezuniyet töreninde, öğrenciler keplerini havaya atarken Onuncu Yıl Marşı çalındı. Bunların başındaysa Ebubekir Sofuoğlu vardı. Bu anlardan Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı bazı gerici odaklar rahatsız oldu. Bunların başındaysa Ebubekir Sofuoğlu vardı. 

Sofuoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem Cumhuriyet’i hem mezun olan öğrencileri hedef aldı.

Sofuoğlu şunları söyledi:

“Kocaeli İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreni. Halka rağmen ezanın bozularak türkçeleştirildiği Cumhuriyet, CUMHURİYET DEĞİLDİR. Bu ilahiyattan bu zihniyetle mezunlar olandan biri de İnşallah benim gittiğim Camiye İmam ve benim çocuklarımın dini eğitim aldığı okula Hoca olmaz.”

 

SERT YANIT

Yayınlanan habere kızan Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

"Cumhuriyetle hiçbir sorunum yok. Onu siz icat etmediniz. İstiklal harbini yapmış millete layık gördüğünüz tek parti idaresi de CUMHURİYET DEĞİLDİR. Sorun, İT SÜRELERİNİN Müslümanlara saldırırken kullandıkları, sizin marş dediğiniz tahrik aracı, metindir."

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş