SİYASET
Giriş Tarihi : 29-08-2023 11:53

Sapancalı eski bakandan dikkat çeken paylaşım!

Sapancalı eski bakandan dikkat çeken paylaşım!

Sapancalı eski içişleri bakanı Sadettin Tantan "Yunanistan’ın Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vermesi ve hava gücü açısından ABD ile ilişkilerini sıkılaştırması stratejik olarak aleyhimizedir" dedi. Yurt Partisi Kurucu Genel Başkanı Tantan, Twitter hesabından konuya ilişkin olarak şunları yazdı:

"Yunanistan’ın Ukraynalı pilotlara F-16 eğitimi vermesi ve hava gücü açısından ABD ile ilişkilerini sıkılaştırması stratejik olarak aleyhimizedir. Türk Hava Kuvvetleri dünyada az sayıda ordunun başarabildiği gece harekâtı, müşterek operasyonlar gerçekleştirebilen donanıma sahiptir

TSK, dost ve müttefik ülke ordularının eğitilmesi hususunda son derece deneyimli olup Ukrayna pilotlarının TSK tedrisatından geçirilmesi ülkemiz açısından nüfuzsal bir kazanım sağlayacaktır.

Bölgesel menfaatlerimize zarar gelmemesi için Ukraynalı pilotların Yunanistan tarafından eğitilmesine karşı çıkmalı, alternatif olarak birçok yetiştirici pilotumuzu ve unsurumuzu görevlendirmeye hazır olduğumuzu muhataplara iletmeliyiz.

Yunanistan’ın askeri ve ticari olarak Türkiye’ye üstünlük sağlama şansı olmadığından Atina’ya herhangi bir fırsat alanı yaratılmamalıdır. Türkiye askeri bilgi ve donanımını; yasal olarak Savunma Bakanlığı’na bağlı olmak şartıyla özel oluşumlar aracılığı ile de paylaşabilir.

TUSAŞ önceden yaptığı gibi yabancı firmalarla gerçekleştirdiği lisans anlaşmalarını genişleterek yerli üretimle yabancı teknolojiyi birleştirebilir. Böyle bir yatırım şu an olumsuz seyreden süreçleri de tersine çevirebilir.

Özellikle yedek parça üretiminde bağımsız bir noktaya gelmeliyiz. Geçmişte; lisans ortaklığı modeli ile Mısır için TUSAŞ’ta F-16 üretip; satışını ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştiren bir ülke konumunda iken bugün neden daha ileride olmayalım?

Türkiye, yetişmiş insan gücünü küstürmeden, doğru noktalarda kullanarak bölgedeki en büyük güç olduğunu ortaya koymalıdır."

adminadmin