SİYASET
Giriş Tarihi : 19-01-2023 15:00

Sapancalı eski bakan canlı yayında konuştu: Artık Türkiye'ye güven yok

Sapancalı eski bakan canlı yayında konuştu: Artık Türkiye'ye güven yok

İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan, İsmail Küçükkaya'nın Yeni Bir Sabah programında konuştu. Siyasilerin yer altı dünyası figürü ile poz vermesinin bürokrasinin çalışmasını engellediğini söyleyen Sapancalı eski bakan Tantan "Eskiden uluslararası operasyonlara Türkiye de katılırdı. Artık Türkiye'ye güven yok" dedi.

Tantan Halk TV’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın konuğu oldu.

Gündeme dair açıklama ve değerlendirmelerde bulunan Tantan, “Bir siyasetçi düşünün ki cezaevinde veya dışarıda halkın bildiği bir yer altı dünyası figürü ile aynı karde poz veriyorsa orada bürokrasi çalışmaz. Ne polis teşkilatı ne de hakim ve savcılar çalışır” dedi.

Tantan, İsmail Küçükkaya’nın “Önemli ve toplumda karşılığı olan insanların, figürlerin, siyasilerin bu tarz (Mafya) kişilerle fotoğraf vermeleri bürokrasiyi mi engelliyor?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hizmet içinde çalışan polisin, istihbarat teşkilatının, hakim ve savcının karar verme merciinde uygulamada sıkıntı yaratabiliyor. Uygulamalarda bir sürü örnek var. Emniyet memuru görev değişikliğine uğradı. Eskiden baktığımızda polis teşkilatı uluslararası alanda 5-6 ülkeyle beraber uyuşturucu kaçakçılığı operasyonlarına katılıyordu. Ülkeler arasındaki samimiyetten işbirliği yapılırdı. Şimdi güven kalmadığı için bu çalışmalar yapılamıyor. Televizyonda hiç böyle bir çalışma duymuyoruz” 

Küçükkaya’da bir zamanlar Türk polisi ile Bulgar polisinin ortaklaşa yaptığı operasyonlardan örnek verdi.

Odatv.com

Turan AteşTuran Ateş