SPOR
Giriş Tarihi : 06-11-2022 20:05

Şampiyonun Veliahdı: Bahattin Sofuoğlu

Şampiyonun Veliahdı: Bahattin Sofuoğlu

Yaptırdığı pistte Hasan amcasının torunu Bahattin ile birlikte antrenmanlara çıkan TMF Milli Takımlar Kaptanı, Milli Motosikletçi, Dünya Şampiyonu, Ak Parti Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, zor şartlarda elde ettiği başarılara kuzeninin de ulaşmasını istiyor. Konuşmayı yeni öğrendiği yaşlarda motosiklet kullanmaya başlayan 9 yaşındaki kuzeniyle antrenman yapan Sofuoğlu, uyarılarına uyması halinde minik sporcunun kendisini geçeceğine inanıyor. Sofuoğlu, kuzeninin iyi yerlere geleceğine inandığını belirterek, “Bahattin artık bizimle antrenmanlar yapıyor. Büyüdükçe de hızlanmaya başladı. 2 yıl öncesine göre çok daha hızlı. Çok hızlı bir gelişim gösteriyor. Böyle giderse, iyi yerlere gelecektir inşallah. Bizim de yardımlarımızla iyi bir sporcu olacak” dedi.

Kenan Sofuoğlu, kuzeninin, hayatını kaybeden büyük ağabeyinin adını taşıdığını, bu nedenle de ona en iyi imkânları sunmaya çalıştığını kaydetti. Ağabeyinin kendisinin yarışlara katılmasına vesile olduğuna işaret eden Sofuoğlu, “Bahattin daha çok küçük. Büyüdükçe dereceleri gelişecek. Ben de elimden geldiği kadar destekleyeceğim. Benim yarışmalara çıkmama Bahattin ağabeyim vesile olmuştu. Ben de inşallah kuzenim Bahattin'in başarısına vesile olacağım. İnşallah ileride elimden bayrağı alır ve benden daha iyi yerlere gelir” ifadesini kullandı.

Sofuoğlu, kuzeninin güven içinde motosiklet kullandığını kaydederek, “Burada güzel bir pistte güven içinde motosiklet kullanıyor. Tabi bunun gelecekte çok faydası olacak. Çünkü küçük yaşlarda öğrendiğiniz şeyi ileride de unutmazsınız. Pistte motosiklet kullanmayı küçük yaşlarda öğrenmek lazım. Yarış pisti normal yollardan farklıdır. Bu pist onun için büyük bir şans” diye konuştu.

İLK MOTOSİKLETİNİ KENAN SOFUOĞLU HEDİYE ETTİ
Türkiye Motokros Şampiyonası'nı ikinci olarak tamamlayan Bahattin Sofuoğlu (9) ise 4 yaşından beri motosiklet kullandığını belirterek, babasını ve amcalarını örnek aldığını anlattı. Sofuoğlu, motosiklet kullanmayı amcalarından öğrendiğini ifade ederek, “Motosiklet kullanmak hem çok zevkli hem de sağlıklı bir şey. Sporumu da yapmış oluyorum bu şekilde'' ifadesini kullandı. Bahattin Sofuoğlu, şampiyon kuzeniyle antrenman yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi: “İlk motosikletimi Kenan amcam hediye etti. Üzerine de ismini yazdı. Onunla birlikte antrenman yapıyorum. Çok iyi bir hocam var. Ondan daha iyi bir motosiklet sporcusu olmak istiyorum. Şampiyonlukları ben de kazanacağım. 50 CC kategorisinde yarışıyorum. Yakında 65 CC'de yarışacağım. Yavaş yavaş Kenan amcama yaklaşıyorum. İleride Kenan amcamı geçeceğime inanıyorum. O bırakmaya yaklaştığında pistlerde benim adım geçecek.”

Baba Selman Sofuoğlu da oğlunun konuşmayı yeni öğrendiği yaşlarda motosiklet kullandığını belirterek, şampiyonun katkılarıyla oğlunun daha iyi yerlere geleceğini vurguladı.


Trafik kazasında hayatını kaybeden büyük kuzeninin adını taşıyan küçük Sofuoğlu, geçtiğimiz yıl katıldığı Türkiye Motokros Şampiyonası'nda ikinci oldu. Şu ana kadar toplam 14 yarışmaya giren Bahattin Sofuoğlu, 11 kez birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Sakarya'nın Akyazı ilçesinde düzenlenen Türkiye süpermoto yarışlarına misafir olarak katılan Sofuoğlu, gelecek yıl 65 CC'de pistlerde boy gösterecek.
 

Turan AteşTuran Ateş