sakarya-gundem
Giriş Tarihi : 22-06-2022 13:31

Sakarya'nın eski valisi bu haberle gündem oldu

Sakarya'nın eski valisi bu haberle gündem oldu

Sakarya eski valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun, kardeşi Abdülmetin Balkanlıoğlu'nun anıldığı etkinliğe katılması Oda TV tarafından yapılan bir haberle eleştiri ve gündem konusu oldu. Oda TV, o habere "Halen devletin içindeki eski vali tarikat toplantısından çıktı" başlığını attı. İşte Oda TV haberi:

İsmailağa Cemaati üyesi Sakarya Eski Valisi, halen Mülkiye Başmüfettişi olan İrfan Balkanlıoğlu’nun tarikat etkinliğinde yer alacağının ortaya çıkması tepki çekti. 

Bir afişle duyurulan etkinlikte, tarikat, ölen Abdülmetin Balkanlıoğlu için “şahitler buluşması” gerçekleştirecek. 

Etkinliğe cemaat içerisinden birçok ismin de katılacağı duyuruldu. Fakat katılanlar arasında Eski Valisi, halen Mülkiye Başmüfettişi olan İrfan Balkanlıoğlu’nun olması tepkileri artırdı. 

Halen üst düzey devlet memuru olarak görev yapması nedeniyle tepkilere neden olan Balkanlıoğlu’nun ve İsmailağa cemaatinin Sakarya’da geniş bir örgütlenmesi olduğu biliniyordu. 

Daha önce de Sakarya Valisi olduğu sırada kendisine cemaat üyeleri tarafından tekbirli bir karşılama düzenlenmesiyle gündeme gelen İrfan Balkanlıoğlu’nun devlet görevindeyken tarikat etkinliklerine katılması tepki çekti. 

DEVLETİN VALİSİ BÖYLE KARŞILANDI

Öte yandan önceki yıllarda da “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ile İsmailağa Cemaati'nin önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu birbirlerini hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. 

Bu durum cemaat içerisindeki çekişmeleri de gündeme getirmişti. 

İsmailağa'nın lideri “Mahmud Efendi” sonrasında başa kimin geleceği konusunda halen çekişmeler sürerken Mülkiye Başmüfettişi İrfan Balkanlıoğlu’nun devlet kimliğini kullanarak etkinliğe katılması tepki çekti. 

Kaynak: Oda TV

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş