GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-01-2023 13:49

Sakaryalı Şehit Kaymakam Safitürk'ün başlattığı Zeytin Projesi Derik'te hayat buldu

Sakaryalı Şehit Kaymakam Safitürk'ün başlattığı Zeytin Projesi Derik'te hayat buldu

Mardin'in Derik ilçesinde, "Derik Zeytin Çalıştayı ve Zeytin Temalı Gastronomi Programı" gerçekleştirildi. Ağabey Ali Haydar Safitürk, Sakaryalı Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SAFİTÜRK'ün başlattığı "Derik Zeytininin Uluslararası Tanıtımı Projesine" verdiği katkılardan dolayı, Sakaryalı olan Kilis Valisi Recep Soytürk'e sosyal medya hesabından teşekkür etti. 

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Derik Kaymakamlığı, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Artuklu Üniversitesi ortaklığında, Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Mardin Valisi Mahmut Demirtaş kent turizmini gastronomi ile desteklemeyi amaçladıklarını söyledi.

Programda zeytin üretimini artırma olanakları, zeytinin markalaştırılması ve kurumsallaşmasının sağlanmasına ilişkin sunumlar yapıldı. Programa Sakaryalı olan Kilis Valisi Recep Soytürk de katıldı. 

AĞABEY SAFİTÜRK'TEN SOYTÜRK'E TEŞEKKÜR

Şehit Kaymakamın ağabeyi Ali Haydar Safitürk, şehit kardeşinin başlattığı projeye verdiği destekten ötürü Sakaryalı olan Kilis Valisi Recep Soytürk'e sosyal medya hesabından şu sözlerle teşekkür etti:

"Saygıdeğer Kilis Valim Recep SOYTÜRK Beyefendinin Ülkemin Kalkınması ve Üretkenliğinde Üstün Bir Gayret Sarfetmesi....

Ayrıca Şehit Kaymakam Muhammet Fatih SAFİTÜRK ün Başlattığı Derik Zeytininin Uluslar Arası Tanıtımı Projesine Vermiş Olduğu Katkılardan Dolayı Derik Kaymakamı Evren ÇAKIR, Mardin Valisi Mahmut DEMİRTAŞ, Kilis Valisi Recep SOYTÜRK. beyefendilere TEŞEKKÜR EDİYORUM....."

Turan AteşTuran Ateş