akyazi
Giriş Tarihi : 26-09-2022 21:21

Sakarya'daki o olayı ekrana taşıyan Müge Anlı Akyazı savcısına seslendi

Sakarya'daki o olayı ekrana taşıyan Müge Anlı Akyazı savcısına seslendi

6 ve 8 yaşlarında iki çocuğu bulunan 23 yaşındaki Sibel Çetin'in beraber işe girdiği ve aynı ilçede oturduğu Sümeyye A. ile kaçması ünlü araştırmacı-gazeteci Müge Anlı'yı da çileden çıkardı.

Genç kadının 14 yaşındaki kız ile kaçması ülke gündemine damgasını vururken, Sakarya'daki o olayı takip eden Müge Anlı İle Tatlı Sert Programı konuyu ekranlara taşıdı. Program sunucusu Müge Anlı, yayında Akyazı savcısına seslendi.

Olay 19 Ağustos günü yaşanırken, 2 ay önce internetten tanışan 14 yaşındaki Sümeyye A. ve 23 yaşındaki iki çocuk annesi Sibel Çetin'in kaçış olayı için konuşan Müge Anlı'nın sözleri güne damgasını vurdu.

Sümeyye'nin ailesi ATV'de yayınlanan Programa konuk oldu ve ünlü sunucudan yardım istedi.

SERBEST BIRAKILDI

Genç kızı kaçırma suçundan gözaltına alınan Sibel Çetin serbest bırakıldı.

SAVCIYA BÖYLE SESLENDİ

Sibel Çetin'in serbest bırakılmasına tepki gösteren Müge Anlı "Bu çocuğumuzu alıkoyan 2 çocuk annesi kadın ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Akyazı Cumhuriyet Başsavcımız Ufuk Turan'a buradan seslenmek istiyorum. Sayın başsavcım, sanırım size bazı fotoğraflar ve videolar iletilmedi. Bu çocuk baştan sona istismar edilmiş. Babaanne ve dede torunları bulunduğu için mutlular. Ama o kıza bunu yapan kişinin nasıl serbest kaldığını anlamıyorum" şeklinde çıkıştı.

"ÜLKE YIKILIRDI"

Genç kız ile ilgili elinde bulunan görüntüleri hatırlatan ünlü sunucu, şöyle konuştu:

"Kim olursanız olun bu durumun istismar olduğunu anlarsınız. Bir kişinin çocuk istismarından tutuklanması için daha hangi koşulların gerçekleşmesi gerekiyor? Bu kadın nasıl serbest olur? Ben bir gazeteciyim. Gazeteciler bir konuyu alır ortaya koyar, hem o konunun taraflarını hem de vatandaşların menfaatini düşünerek yayın yapar. Son zamanlarda bir sistem gelişti ve bu sistem hepimizi yaralıyor. Ben elimdeki fotoğrafı yayınlasaydım ülke gündemi yıkılırdı. Ama o fotoğrafları ekrana vermem ve olayın sosyal medyada infial mi yaratması gerekiyor? Kim olursanız olun bu durumun istismar olduğunu anlarsınız. Bir kişinin çocuk istismarından tutuklanması için daha hangi koşulların gerçekleşmesi gerekiyor? Bu kadın nasıl serbest olur?"

"GECE KULÜPLERİNE GÖTÜRÜYORSUN"

Programda şüpheli şahısa seslenen sunucu Müge Anlı, "Fotoğrafları sosyal medyada yayınlamışlar. İnsanlar kendi çocuklarına bakmakta zorluk çekerken sen elin kızını alıp gece kulüplerine hangi menfaatle götürüyorsun?" ifadelerini kullandı. 

Turan AteşTuran Ateş