GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-11-2023 12:57   Güncelleme : 14-11-2023 13:07

Sakarya'da öldürülen sendikacı Abdullah Karacan, vefatının 5. yılında anıldı

Sakarya'da öldürülen sendikacı Abdullah Karacan, vefatının 5. yılında anıldı

Sakarya'da öldürülen, Lastik İş Sendikası'nın Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan, ölümünün 5. yılında mezarı başında anıldı. 

Yaşamını işçi sınıfı ve emekçilerin mücadelesine adayan Lastik-İş Sendikasının Onursal Genel Başkanı Abdullah Karacan, ölümünün 5. yıl dönümünde Bağçeşme Mezarlığı’nda saygı ve minnetle anıldı. Anma törenine; Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, Genel Sekreter İhsan Malkoç, Lastik iş Sendikası Genel Merkez Örgütlenme Daire Başkanı Alperen Şakacı, Eğitim, Basın, Yayın Daire Başkanı Salih Gür, Mali İşler Daire Başkanı Necdet Ulusoy, İzmit Belediyesi Koordinatörü Ozan Aksu, Genel İş Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Abdullah Karacan’ın ailesi ve sendika üyeleri işçiler katıldı. Sevenleri Abdullah Karacan’ın kabrine karanfiller bıraktı.

"KARARLI BİR DURUŞ SERGİLEDİ"

Rahmetli Abdullah Karacan’ın unutulmaz bir işçi önderi olduğunu ifade eden Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, “Kendi ifadesiyle ‘Görevimiz ve temel hedefimiz sendikamızı geleceğin sendikası yapmaktır’ diyen Abdullah Karacan, genel başkanlığı döneminde Lastik-İş Sendikasında tarihsel bir dönüşüm gerçekleştirdi. Genel Başkan Abdullah Karacan, grevler ertelenerek toplu sözleşme hakkımız kullanılamaz hale sokulurken kararlı bir duruş sergiledi ve hak kayıpları yaşanmadan bu sürecin tamamlanması sağlandı. Abdullah Karacan onuru ile yaşadı; mücadele anlayışıyla örnek bir yaşam sürdü” şeklinde konuştu.

"İŞÇİ SINIFININ GÖNLÜNDE SİLİNMEZ İZLER BIRAKTI"

Sözlerini sürdüren Karacan, “Arkadaşları, dostları ve genel başkanı olduğu Lastik-İş Sendikasının üyeleri olarak bizlere ölümsüz bir miras bıraktı. Karacan, gerek Lastik-İş’e kattıklarıyla gerekse sendikal mücadelede örnek tutumuyla işçi sınıfının gönlünde silinmez izler bırakarak aramızdan ayrılmıştır. Abdullah Karacan, Türkiye sendikacılığının yüz akı olmuş ve Lastik-İş Sendikasını her yönden geliştirip güçlendiren bir döneme imza atmıştır. Sendikamız Lastik-İş, Karacan’ı sonsuza kadar yaşatmak için tüm üyeleri ile birlikte gerekenleri yerine getirecektir. Kendisini 5. ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz!” diye konuştu.

Kocaeli Koz

adminadmin