SİYASET
Giriş Tarihi : 09-05-2023 18:44   Güncelleme : 09-05-2023 19:11

Sakarya'da Millet Buluşması

Sakarya'da Millet Buluşması

Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın Sakarya mitinginde konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, "Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Bu ülkeye gerçekten baharları getireceğim" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla birlikte Sakarya'da miting düzenledi.

YAVAŞ: NE HAKKINIZ VAR BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞMAN ETMEYE

Mitingde ilk konuşmayı yapan Mansur Yavaş, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın söylemlerini eleştirdi.

"Gittiğimiz her yerde söylüyoruz, kime oy verirse versin herkes başımızın üstündedir" diyen Yavaş, şunları söyledi:

"Sizlerin desteğiyle iktidarı aldıktan sonra bize oy vermeyenleri de ötekileştirmeden, ayrımcılık yapmadan, yaptığımız hizmetlerle bize oy vermediklerine pişman ederiz, 'Bizi yanıltmışlar, keşke biz verseydik' dedirtiriz. Cumhur İttifakı'nın kendisi gibi düşünmeyen insanlara aynı saygıyı göstermesi lazım. Ne demek illet, zillet, vatan haini... Ne demek Allah aşkına! Bunlar kimsenin ağzına yakışan kelimeler değil. Ne hakkınız var bizi birbirimize kırdırmaya, ne hakkınız var bizi birbirimize düşman etmeye. Bu iktidarın gitmesi için en birinci sebep budur."

Hükümetin sorunları karşısında sorumluluk üstlenmediğini belirten Yavaş, "Hiçbir zaman kendi suçları olmuyor. Ya dış güçler operasyon yapıyor ya birileri bir şey yapıyor. Ama 'biz dünya lideriyiz', niye bunların önüne geçemiyoruz. Bir günden bir güne bu iktidar 'Biz şurada yanlış yaptık, özür diliyoruz, şimdi kendimizi düzelteceğiz' dediğini duydunuz mu? Suçlu ya pazarcı ya kasap bir sefer de üstlenin Allah aşkına" dedi.

İMAMOĞLU, 'CEKET' OYLAMASINI KAYBETTİ

Mansur Yavaş'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı. 

"Bu memleketin her parçasını ikinci yüzyıla hazırlayacağız" diyen İmamoğlu, "Memleketimiz derin bir yoksulluk yaşıyor, sıkıntı içerisinde. Gençlik geleceği umutla bakamıyor. Çocuklarımız bile mutsuz. Bu zor dönemde memleketin acil sorunlarına çözüm bulacak bir ekibimiz var. Bu ekip Millet İttifakı. Ama gücünü sizden alıyor. Herkes duysun milletin evlatlarıyla yöneteceğiz bu ülkeyi" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, "Ceketi çıkar" sloganları üzerine "Ya hasta olurum 'ceketi çıkar', 'ceketi çıkar'. Oylama yapalım. Ceketi çıkaralım mı?" dedi.

Alandan "Evet" sesi yükselince "Eyvah kaybettim. Neyse bir tek bunu kaybederiz seçim kaybetmeyiz onu söyleyeyim" karşılığını verdi ve ceketini çıkardı.

Erzurum mitingde düzenlenen saldırıya değinen Ekrem İmamoğlu, "Biz taş atanlar olabilir ama biz onlara çiçek atacağız. Bu memleketi sevgiye boğacağız. Azmettirenlerden hesap soracağız" diye konuştu.

KARAMOLLAOĞLU: PAZARTESİ GÜNÜ BAYRAM GÜNÜ OLACAK

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise seçimi kazanacakların söyleyerek, "Allah nasip ederse seçimden sonra benzer toplantıları zaferi kutlamak için yapacağız" dedi.

İktidarın üslubunu eleştiren Karamollaoğlu, "Bizim derdimiz kavga etmek değil. İktidar yandaşları yeri geldiği zaman işi çığırından çıkarıp bir kavga ortamı oluşturmayı zorluyorlar son zamanlarda. Korkunun ecele faydası yok diye bir tabir var, bu korku, bu arkadaşların siyasette sonlarını getirecek. Aslında bir bakıma onlar da memnun olacaklar. Bunaldılar çünkü. Bu işi nasıl bırakacaklarını bilmiyorlar, ellerine yüzlerine bulaştılar. Biz seçimin barış, huzur içinde geçmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekonomide ve adalet sisteminde sorunlar yaşandığını belirten Karamollaoğlu, "En büyük zafere sizlerin oylarıyla ulaşacağımızı ümit ediyor. Pazar günü oyların sandıklara atıldığı gün olacak, pazartesi günü de inşallah bayram günü olacak" şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU: BAY KEMAL EŞİTTİR HAK, HUKUK, ADALET

Temel Karamollaoğlu'nun ardından Kemal Kılıçdaroğlu, sahneye çıktı. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkeye iyiliği, sevgiyi, barışı, adaleti, insan haklarını getireceğim. Kim haksızlığa uğradıysa kapım ona açık olacak. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Bu ülkeye gerçekten baharları getireceğim. KPSS mağdurlarının sorunlarını biliyorum. Bay Kemal eşittir hak, hukuk, adalet" dedi.

Tarım ürünlerinin ithalatını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim üretici kazanmıyor diğerleri kazanıyor. Şu hale bakın. Ülkenin tarım bakanı Venezuela'ya gidiyor, 'buralarda tarım çok iyi'. Çiftçi niye tarıma küstü? Dünyada fındık üretiminde bir numarayız fındık fiyatlarını başkaları belirler. Fındık taban fiyatı 4 dolar karşılığı olacak. Elin oğlu bizden alıyor işliyor, milyar dolarlar kazanıyor. Bizim üreticimiz kazanamıyor." ifadelerini kullandı.

Seçilmesinin ardından ayrım yapmayacağına dair söz veren Kılıçdaroğlu, "Size şu sözü veriyorum, altını çiziyorum: 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, ayrım yapmayacağım, kimseye kem gözle bakmayacağım. Artık huzura ihtiyacımız var. Gençler seçimin kaderini siz belirleyeceksiniz. 5 milyon 300 bin genç ilk oyunu kullanacak, otoriter bir yönetimi demokratik yollara değiştirecek. Bay Kemal'in sözü var en rahat beni eleştireceksiniz, her türlü tweeti rahat atacaksınız" diye konuştu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği mektubu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Her 10 yılda bir krizlere giren bir Türkiye istemiyorum. Devlet devlet gibi olacak, devletin saygınlığı olacak. 85 milyona sözüm var, bu ülkede yaşayan hiçbir vatandaşımın başını eğdirmeyeceğim. Trump bir şey yazdı, tık çıkmadı. Ama bu söz bana söylenseydi vereceğim cevap belliydi. Malvarlığımı araştırmazsanız namertsiniz derdim" dedi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürüldüğü suikasta değinen Kılıçdaroğlu, "Sinan Ateş'in kanı yerde kalmayacak. Bir yerde adaletsizlik varsa sonuna kadar üzerine yürüyeceğim. Sinan Ateş Ankara'nın göbeğinde vuruldu. Bugün yeni bilgiler de geldi. Şunu unutmayın: Bir insanın görüşü farklı olabilir, hepimiz aynı şeyi düşünmek zorunda değiliz. Neden düşüncelerine katılmadı diye bir kişi öldürülür? Buna izin vermeyeceğim. Gaffar Okkan'ın katillerini de Sinan Ateş'in katillerini de kulaklarından yakalayacağım ve adalete teslim edeceğim, hiç endişe etmeyin" ifadelerini kullandı.

GazeteDuvar

 

Turan AteşTuran Ateş