GÜNCEL
Giriş Tarihi : 16-10-2023 11:51

Sakarya Vakfıkebirliler Derneği'nden "uyuşturucu ile mücadelede" bir proje daha!

Sakarya Vakfıkebirliler Derneği'nden

Sakarya Vakfikebirliler Derneği başkanı Yasin Kobal ve yönetimi, yeni bir projeyi daha hayata geçirmek.üzere harekete geçti. Dernek yönetimi, gerekli kamu kurum ve kuruluşları ile konuyu değerlendirme aşamasına geldi.

Yeni proje hakkında bilgi veren Başkan Yasin Kobal şunları dile getirdi:

"HEDEF, UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİ"

"Rabbimizin izni, devletimiz ve milletimizin destekleri ile bir projeyi daha hayata geçirmenin gayreti içinde olacağız. Projenin içeriği "uyuşturucu ve madde bağımlıları için rehabilitasyon merkezi". Projenin amacı ise uyuşturucu bataklığına düşmüş bireylerin bu konudan uzaklaştırılmasını ve tedavi edilmesini sağlamak. Aynı şekilde başlangıç sebeplerinin belirlenmesi, rehabilite edilmesi, topluma kazandırılması ve meslek sahibi yapılması.

İHTİYAÇLAR

Bu arada ihtiyacımız olan 40 dönüm ekilir dikilir alan, 1.200 metre kare kapalı alan, 4 psikiyatri doktoru, 4 pisikolog, 20 sağlık görevlisi , 5 din görevlisi , 5 yaşam koçu, 7 meslek okulu öğretmeni egitmeni ve bina emniyeti için güvenlik gücü...

TAMAMEN ÜCRETSİZ

Açık anatem olarak yapılması hedeflenen merkezimizde hiç bir ücret almadan, tamamen devletimizin ve halkımızın desteği ile yapılacak olan bu merkezde uyuşturucu bağımlılarını 6 aylık bir sürede hem bağımlılığından kurtarmak, hem manevi değerleri öğretmek, hem toplum içinde değerli birer birey olduklarını hissettirmek, yaşama sebeplerini, üretmek için güçlerini yeniden keşfetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

MESLEK SAHİBİ OLMA İMKANI

Bu işlemler de at biniciligi Besiciliği Ekilir dikilir alan işlemesini Marangozluk Kapaortacilik Kaynak işleri Metal işleri Mekanik işleri Boya Ahçılık Sıhhi tesisat Vs bir çok alanda hem organize sanayi bölgelerine hem de esnafımıza, tabiri caizse çıraklık yapacak elemanların alt yapısını hazırlayarak, hem onların iş gücüne katkı sağlayacağız, hem de işsizlik içinde bunalıma girmiş başı boş gençliği bu illetten kurtardıktan sonra meslek sahibi olmalarına yardımcı olacağız.

KURSLAR

Ayrıca kurslarımızda Osmanlıca yazma okuma kursları, Kuran-ı Kerim ve siyer dersleri manevi alanda eğitimler İngilizce kursları bilgisayar kursları hat sanatları enstrüman kursları gibi çeşitli kurs ve eğitimlerle, gelen kardeşlerimizin destekçisi olarak biran önce bu illetten kurtulmalarına çaba sarfedeceğiz.

"DEVLETTEN MADDİ DESTEK DEĞİL,YER TAHSİSİ İSTİYORUZ"

Devletten istediğimiz maddi kaynak değil, yer tahsisi ve kiralama usulü ile yapılacak hazır ve atıl kalmış, kullanımı olmayan yerlerden bir bölgeyi bizlere tahsis etmesidir...Kalanını ise dernek yönetimi ve gönüllüler ile beraber kendimiz tamamlayarak faaliyete alacağımızı beyan ederiz. Sivil toplum kuruluşları bunun için var, biz bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

BAKANLIKLARLA GÖRÜŞME

Önümüzdeki günlerde içişleri bakanlığı, gençlik ve spor bakanlığı ile görüşmeler yapacağız. İlk görüşmemiz emniyet genel müdürümüz ile oldu. Kendisi bu konuda bizlere gereken her desteği verebileceklerini söyledi. Projenin güzel bir kazanım olacağını ifade etti. Diğer makamlardan da "olur" almamız halinde destek sözü verdiler

"BAŞARACAĞIZ"

Biliyoruz ki, devletimiz uyuşturucu ile, terör ile verdiği mücadele kadar alanda mücadele vermekte stk lar ve millet olarak bizler devletimize bu konuda katkı sağlamak, destek olmak, yüküne omuz vermek istiyoruz. İnşallah Rabbimin izni ile de bunu başaracağız.

"DEVLETİMİZE VE HALKIMIZA OLAN İNANCIMIZ TAM"

Tüm halkımızın bu tür projeye destek vereceğine olan inancımız tamdır. Sakarya vakfikebirliler dernegi bölgesel ayrımcılık yapmak veya bir bölgeyi öne çıkarmak için değil, aksine tüm vatandaşlarımızın hizmetinde olan ve daha güzel, daha yaşanır, daha kuvvetli bir gelecek için karınca kararınca çalışmaya gayret eden bir sivil toplum kuruluşudur. Bu konuda devletimize ve halkımıza olan inancımız tamdır"

 

adminadmin