GÜNCEL
Giriş Tarihi : 26-09-2022 14:17   Güncelleme : 26-09-2022 14:29

Sakarya Tavuk Üreticileri Birliği’nden Türkiye’de bir ilk

Sakarya Tavuk Üreticileri Birliği’nden Türkiye’de bir ilk

Sakarya Tavuk Üreticileri Birliği tarafından düzenlenen geleneksel halk pikniğinin ilki Poyrazlar Mesire Alanı’nda 8 bin dolayında vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Adeta şenlik alanına dönen pikniğe olan ilginin yoğun olmasından mutlu olduklarını söyleyen Sakarya Tavuk Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Özer Özçınar, yaklaşık 1 ton tavuk ikramında bulunduklarını belirterek katkı sunan herkese teşekkür etti.

YOĞUN KATILIM

Tavuk Üreticileri Birliği’nin 1. Geleneksel Halk Pikniğine Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Pamukova Belediye Başkanı Güven Övün, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, SATSO Başkan Yardımcısı Yüksel Avşar, Deva Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin,  Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Özden, Ziraat Odası Başkanı Ercan Ateş, Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özdemir, Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin ve Yönetim Kurulu Üyesi  OrhanYılgenci, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyesi İrfan Bıçakcılar, Engelliler Federasyonu Genel Başkan Vekili İbrahim İşçi, Kadın Kolları Başkanı Sevda Dadaş, Şen Piliç Üretim Müdürü Evren Gören’in yanında çok sayıda davetli katıldı.

195 MİLYON TAVUK

Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı İlhan Sarı, pikniğe katılan davetli ve vatandaşlara yönelik yaptığı selamlama konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Volkan Tarzioğlu’da birliğin kuruluşu ve hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Terzioğlu , Türkiye’nin tavuk ihtiyacının yüzde 20’nin Sakarya’dan sağlandığını belirterek; “ Sakarya üretim hacmi olarak Türkiye’de ikinci sırada yer almakta. Ülkedeki toplam üretimin yaklaşık yüzde 20’sini bizler üretmekteyiz. Yıllık ortalama 195 milyon tavuk üretiminin yapıldığı ilimizde, bu üretimin yüzde 80’ini birliğimiz üyeleri gerçekleştirmekte” dedi.

HALKLA BÜTÜNLEŞME

Başkan Yardımcısı Özer Özçınar ise Sakarya Tavuk Üreticileri Birliği olarak üreten, ekonomiye katkı sunan büyük bir aile olduklarını belirterek, “Artık sektörümüz ile ilgili bir karar alınırken bizlerde söz sahibiyiz. Bizler birlikte olduğumuz, işimize sahip çıktığımız sürece söylediklerimiz sektöre yön verecektir.  Eğlenmeye, tanış olup kaynaşmaya geldiğimiz bugün, tavuk üreticileri olarak sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” ifadelerine yer verdi.

TAVUK AĞASI

Konuşmaların ardından  salgında hayatını kaybeden yönetim kurulu üyesi Davut Kaşkar’ın oğlu Hamza Kaşkar’a, Birlik Başkanı İlhan Sarı tarafından, Birliğe katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Yerel Kültür Derneği Başkanı İbrahim Şahin’e  ise Birlik Başkan Yardımcısı Özer Özçınar tarafından plaket verildi. Programın en heyecan verici bölümlerinden biri ise Tavuk Ağası seçimi oldu. Sakarya’nın Tavuk Ağası Ergün İbrahim Baş seçildi. Tavuk Ağası’nın kasket ve tespihi Birlik Başkan Yardımcısı Özer Özçınar tarafından takdim edildi.

EN PAHALI TAVUĞU YEDİLER

Programın en heyecanlı bölümü ise tenekede nar gibi kızarmış tavukların açık arttırma ile satışı oldu. Programa katılan protokolün katıldığı açık arttırmada tavukların ilki 1.500 TL’ye Mehmet Erdoğan tarafından alınırken, ikincisi 5bin TL’ye Cüneyt Demir, üçüncü tavuk ise protokolün ortak girmesiyle 12 bin TL’ye satıldı.

BİR TON TAVUK

Pikniğe katılan vatandaşlara gün boyu ekmek arası tavuk döner, mangalda kanat ve tavuk tantuni ikramında bulunulurken, bir ton tavuk tüketildi. Pikniğe katılan vatandaşlar davul, klarnet ve tulum eşliğinde çekilen halaylarla doyasıya oynarken, Salih Yılmaz konseri ile adeta coştular. Çocuklar için kurulan oyun parkında ise gün boyu çocuklar keyifli bir zaman geçirdi.

 

Turan AteşTuran Ateş