GÜNCEL
Giriş Tarihi : 03-02-2023 13:12   Güncelleme : 03-02-2023 13:27

Sakarya eski Valisine hakaretten yargılanmıştı... Ünlü moda tasarımcısına uçaktan iner inmez gözaltı şoku!

Sakarya eski Valisine hakaretten yargılanmıştı... Ünlü moda tasarımcısına uçaktan iner inmez gözaltı şoku!

Geçtiğimiz yıllarda Sakarya eski valisi Hüseyin Avni Coş’a hakaret suçundan ceza alan ve yapılan yargılama sonucunda 1 yıl 60 gün hapis cezasına çarptırılan, ancak cezası ertelenen, ünlü modacı Barbaros Şansal gözaltına alındı. Aynı dakikalarda gözaltına alınan Metin Uca ve Barbaros Şansal ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. 

Karakoldayken SÖZCÜ’ye konuşan Şansal detayları şöyle anlattı:

"CİMER'E ŞİKÂYET ETMİŞLER"

“Muhbir vatandaşlar CİMER üzerinden şikayet etmişler. İftiralar… Ayrı ayrı konular. Metin Uca’nınki tiyatrodaki bir tirat, Fatih Sultan Mehmet’le ilgili bir espri yüzünden, “halkı kin ve düşmanlığa sevketmek”ten…

"OLMAYAN FACEBOOK HESABIM YÜZÜNDEN"

Benimki de olmayan Facebook hesabım üzerinden… Benim Facebook hesabım yok, dünya biliyor. Bir sahte hesaptan açılan bir dava.

Ben uçaktan inerken alındım, Metin Uca da giderken alınmış. Birazdan ifademi vereceğim, serbest kalacağım, bir şey yok yani…

Metin Uca da iyi… Yarın Ankara’da oyunu var. Uçağını kaçırdı ama akşam uçağıyla gidecek. Ben de akşam uçağıyla dönüyorum zaten Ercan’a (Kıbrıs)…"

KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından sunucu ve TV programcısı Metin Uca'nın İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmasıyla ilgili paylaşımda bulundu.

“SANATÇIYA ÖZGÜRLÜK”

Kaftancıoğlu, gözaltı kararına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Metin Uca, Gösteriminde Stefanos Yerasimos'un Sultan Sofraları adlı kitabında yer alan Fatih Sultan Mehmet'in söylediği bir sözü söylemiş ve ‘halkı kin ve nefrete sürüklediği' için ifadesi alınmak üzere havalimanında gözaltında. Halkı kine kimin sürüklediği çok açık! #AzKaldı

-Olayın kendisi saçma. En az olay kadar büyük başka bir saçmalık ise; davet edilerek rahatlıkla ifadesi alınabilecek Metin Uca'nın gösterime giderken gözaltına alınması. İfadesi sonrası büyük ihtimalle Ankara'ya gidecek ve yarın ki gösterimine katılacaktır. Sanatçıya özgürlük!”

ŞANSAL SERBEST

Barbaros Şansal, ifade verdikten sonra serbest kaldığını bildirdi.

UCA DA SERBEST BIRAKILDI

Yaklaşık 4,5 saat sonra serbest bırakılan Metin Uca, sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulunarak gözaltına alınma sebebini açıkladı. Metin Uca, şöyle konuştu:

“4,5 saatlik bir gözaltı sonrası sizinle birlikteyim. 21 Ağustos 2022 tarihinde Edremit'teki gösterim esnasında oynadığım oyunda oyunu izlemeyen bir muhbir vatandaşın 155'e başvurup ‘Devlet büyüklerine hakaret ediliyor' demesi sonrası gözaltına alınmışım. UYAP'ta da gözükmüyor.

Sözcü

Turan AteşTuran Ateş