sakarya-gundem
Giriş Tarihi : 11-04-2022 14:02

Sakarya eski savcısı Kamil Erkut Güre kalbine yenildi

Sakarya eski savcısı Kamil Erkut Güre kalbine yenildi
Yargıtay savcısı Kamil Erkut Güre, geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Güre, Sakarya eski savcısıydı. Kamil Erkut Güre, 2009 yılında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, 2014 yılında Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği yapmıştı.

Eski İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, geçirdiği kalp krizi nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

2021 Ekim ayında Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanan Kamil Erkut Güre’nin kalp ameliyatı sonrası entübe edildiği belirtildi.

Odatv'den Can Özçelik Kamil Erkut Güre’ye “telefon hattı Ankesör soruşturmasına takıldığı” iddiasını sormuştu. O dönem İzmir Başsavcısı olan Kamil Erkut Güre yaptığı açıklamada “Yargı içinde bir yapı bana operasyon yapıyor” demişti.

“Ankesör” soruşturmasındaki belgeye göre başsavcının adına kayıtlı olan hattın 22 Temmuz 2016’da Ankara’daki bir büfenin telefonundan iki kez arandığı görülüyordu.

Kamil Erkut Güre, belgeyle ilgili “Bu iddialara yanıt vermeyi bile kendime zül görüyorum” ifadelerini kullanarak şunları söylemişti: “İddia edilen telefon araması 2016 yılına ait. Ben o yıl Diyarbakır’a atandım. Ardından da İzmir’e Başsavcı oldum. Devletim bu iddiaları biliyor. Adalet Bakanlığı’na da daha önce bu iddialar gelmiş. Bu iddialara kimse itibar etmedi. Devletim bu operasyona itibar etmediği için de hala görevdeyim. Yargı içinde bir ekip var ve bu operasyonu o ekip yapıyor.”

ZERYA KUYUMCULUK DAVASI

Kamil Erkut Güre Diyarbakır'daki Zerya Kuyumculuk davasının odağındaki isimlerden birisiydi.  İnsanlardan yüksek faizle para toplayan Zerya Kuyumculuk'un sahipleri 400 milyon liraya yakın bir vurgun yapmışlardı. Para yatıranlar arasında emniyet müdürleri, yargı mensupları ve siyasetçiler de vardı. Zerya Kuyumucluk sahipleri ile dönemin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre'nin eşi ve oğlu arasındaki para transferleri de dava dosyasına girmişti.

GÜRE KİMDİR?

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 17 Ekim 1967 tarihinde İzmir'de doğdu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı  Kamil Erkut Güre, İlk, orta öğrenimini İzmir’de başarıyla tamamladı. İZMİR ATATÜRK LİSESİ’nden üstün başarıyla mezun oldu. Ardından girdiği Üniversite Yerleştirme Sınavında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve mezun oldu.

Kamil Erkut GÜRE, mesleğe 1995 yılında Hâkim adayı olarak başlayıp sırasıyla; 1998 yılında Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı, 2003 yılında Hozat Cumhuriyet Savcılığı, 2005 yılında Çankırı Cumhuriyet Savcılığı, 2009 yılında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, 2014 yılında Sakarya Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 2015 yılında Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı, 2016 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Odatv.com
 

 

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş