GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2023 14:14   Güncelleme : 07-09-2023 15:11

Sakarya çiftçisi Kent Meydanı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Sakarya çiftçisi Kent Meydanı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi

Sakarya Ziraat Odaları İl Korrdinasyon Başkanlığı organizasyonunda Adapazarı Kent Meydanında toplanan çiftçiler bir basın açıklaması yaptı. Mısır Alım Fiyatına Tepki Gösteren çiftçiler eylemde bulundu.. 

SAYGI  DURUŞU

Açıklama öncesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vefat eden çiftçiler anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

CUMHURBAŞKANINA SESLENDİLER

Ardından basın açıklamasına geçildi. Açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenildi ve açıklanan mısır taban fiyatlarının yeniden revize edilmesi istendi.

"BU RAKAM ÇİFTÇİYE CEZA"

Konuşmalarda şu ifadelere yer verildi:

"Ton başına 6 bin tl olarak belirlenen mısır alım fiyatı hayal kırıklığna neden oldu. 5700 tl. olarak belirlenen mısır taban fiyatının sadece 6 bin tl. olarak belirlenmesi akıl mantık dışıdır. Mazot, gübre, tohum, ilaç gibi ürünlerde büyük zam yapılırken, bu durum çiftçiye ceza olarak algılanmıştır. 

"TEPKİLERİ İLGİLİ YERLERE AKTARDIK"

Hatay gibi yerlerdeki rakamlar gözönüne alındığında üretinin geçinebilmesi ve gelecek sezon için üretim yapabilmesi mümkün değildir. 2023 yılı alım fiyatının açıklanmasının ardından çok sayıda tepkiler geldi ve bu tepkiler genel başkanımıza iletildi, oradan da Tarım Bakanına aktarılmıştır. Sakarya Ziraat Odaları olarak milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza da aynı tepkiler iletilmiştir. Yazılı ve görsel basın aracılığıyla tepkilerimiz duyurulmuştur. 

"REVİZE EDİLSİN, TON BAŞINA 2 BİN TL. DESTEK ÖDEMESİ YAPILSIN"

Ancak ne yazıkki açıklanan rakamın revize edilmesi, ton başına 2000 tl destek verilmesi talebimiz karşılık bulmamıştır. Gelen talep üzerine böyle bir eylem yapma kararı aldık. Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımıza seslenmek için toplandık.

"ÇİFTÇİ, GENEL SEÇİMDE SİZE OY VERDİ" 

Genel seçimlerde ve sonrasında 28 Mayıs'ta yapılan ikinci tur seçimlerinde mısır üreticilerinin bulunduğu seçim bölgelerinde iktidara oy desteği verilmiştir. 

Üretici yağmur, zararlılar ve hastalıkla mücadele etmiş, üzerine düşeni yapmıştır. Şimdi sizlerden geçinebilmek ve borçlarını ödeyebilmek için destek beklemektedir. O koşulların oluşmasını istemektedir. 

"SAKARYA OVASI KAVAK ALANLARI HALİNE DÖNÜŞEBİLİR"

Sayın Cumhurbaşlanımıza bugün Kent Meydanından sesleniyoruz, üreticinin beklediği yönde fiyat revizesi yada ton başına 2 bin tl. destek ödemesi istiyoruz. Daha önce de uyarmıştık. Bir kez daha uyarıyoruz. Mısır alımları üreticiyi kazandırmazsa, Sakarya Ovası önümüzdeki yıllarda kavak alanları haline gelecektir. Bu da ülkemiz adına önemli bir tehdit oluşturacaktır. Taleplerimizin olumlu karşılık bulmasını bekliyoruz. 

"MISIR"LI POZ

Ellerine mısırlar alan oda başkanları basın önünde poz verdi. Açıklamada çiftçiler için bol bereketli ve kazançlı günler dileğinde bulunuldu. 

HABER HÜLYA SÜRÜCÜ

adminadmin