SİYASET
Giriş Tarihi : 29-09-2022 14:32

Sadettin Tantan: "Susmak vatana ihanettir..!"

Sadettin Tantan:

Yeniçağ TV'de yayınlanan "Yurt Gündemi" adlı programa konuk olan İçişleri eski bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı, Sapancalı Sadettin Tantan, "Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki iki adaya, Midilli ve Sisam’a Amerikan tanklarını yerleştirmesi Türkiye için nasıl bir tehdit oluşturuyor? "Yunanistan ve ABD’ye verilen notalar yeterli bir tepki miydi?" sorularını cevaplandırdı. Tantan, "Bunun adı işgal" dedi ve "Susmak vatana ihanettir..!" ifadelerini kullandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni katliamdan kurtaran Bülent Ecevit’in 5’inci hükümetinde İçişleri Bakanı olarak görev yapmış bir devlet adamı olan Sadettin Tantan, "Ege'de oluşan durumu" değerlendirdi.

Tantan, canlı yayında Emre Kılcanay'ın şu sorularını yanıtladı:

"Yunanistan’ın Ege Denizi’nde Gayri Askeri Statü’deki bu iki adaya ABD hibesi tankları çıkarması ne anlama geliyor? Türkiye’nin Yunanistan ve ABD’ye nota vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Yeterli mi sizce bu tepki? Türkiye ne yapmalı? “Sessiz kalınması vatana ihanettir” diye çok sert tepki gösterdiniz. Bize ait kayalıkları askerleştirmeli miyiz? Ege kıyılarını silahlandırmalı mıyız? ABD bizi Ege’de Yunanistan ile savaştırmak mı istiyor? Öte yandan Rusya da seferberlik başlattı. Ruslar, Moskova’dan Türkiye’ye kaçmaya başladı. Hem Ukrayna’daki savaş hem de Türkiye’ye göçler konusunda uyarılarınız neler? Türkiye gündeminde vurgu yapmak istediğiniz konular neler sayın Tantan? 

Turan AteşTuran Ateş