SİYASET
Giriş Tarihi : 11-04-2022 12:42

Sadettin Tantan: Sessiz işgal girişimine dur diyelim

Sadettin Tantan: Sessiz işgal girişimine dur diyelim

Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı, Sapancalı siyaset adamı Sadettin Tantan, sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlar yaptı. "Sessiz işgal girişimine dur diyelim" ifadelerini kullanan Tantan Twitter hesabından şunları yazdı:

"Sessiz işgal girişimine dur diyelim... Dünyada kendine yetebilir ender ülkeler arasında bulunan Türkiyemiz son yıllarda maruz bırakıldığı ekonomik,siyasi ve kültürel erozyon nedeniyle sessiz işgal altındadır.

Ekonomik sıkıntıların hayatımızın her alanına sirayet ettiği bu buhran döneminde; sosyal aktivitelerimiz,kültürel alışkanlıklarımız adeta birer lüks haline geldi.

Bu aksiklikler yetmezmiş gibi dinin siyasete alet edilmesi nedeniyle yaşanan inanç değerlerinin yozlaştırılması da toplumda siyaset kurumuna duyulan güveni yok etmiştir.

Kurumların içinin boşaltılarak tecrübesiz, liyakatsiz ama siyasi iradeye mahkum kadrolarla yönetme alışkanlığı bürokratik cahilliğin egemen olmasına sebebiyet vermiştir. Bu topraklarda tarım ve hayvancılığın yok olması bürokratik cahilliği egemen kılan zihniyetin bir sonucudur.

Son 50 yıllık ABD dış siyasetinin önemli mihmandarlarından Henry Kissinger'in “Petrolü kontrol edersen ulusları, gıdayı kontrol edersen insanları kontrol edersin"sözünü bazıları unutsa da biz unutmadık.

Ülkemizde; hatalı özelleştirmelerle nitelikli üretim sekteye uğrayarak devletin hareket kabiliyeti azaltılmaya çalışılmakta, hatalı toprak politikaları nedeniyle gıdaya erişimimiz zorlaştırılarak halkımız kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır.

Devletin ve halkın hareket kabiliyeti yok edilerek ulusumuz topyekun tutsak edilmek istenmektedir. Dış güçler son 200 yıldır kesintisiz olarak bu planlarını uyguladı ama ilk kez içeride bu denli tahribata yol açtı.

Türk milletinin bu acı tabloya sebep olanları asla unutmayacağından, hem sandıkta hem de hukuk zemininde sorumlulardan hesap soracacağından kimsenin şüphesi olmasın!"

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş