SİYASET
Giriş Tarihi : 01-11-2023 21:47

Sabri Anıl Özkan: "Adapazarlı'nın canı tehlikede!"

Sabri Anıl Özkan:

Cumhiyet Halk Partisi (CHP) Adapazarıİlçe Başkanı Sabri Anıl Özkan Adapazarı Belediyesi'nin deprem önlemlerini, kentsel dönüşüm projelerini ve bütçe sorunlarını masaya yatırdı

Acil Deprem Protokolü imzalanmalı

CHP Adapazari İlçe BaşkanıÖzkan, Adapazarı Belediyesi'nin bir an önce Sakarya Üniversitesi ve AFAD yetkilileriyle biraraya gelmesi gerektiğini belirterek, '' SakaryaÜniversitesi ve Afad ile acilen bir protokol imzalanıp, depreme dayanıklıyapı stokları ile güçlendirilmesi gerekenler ve yıkılması gerekenlerinacilen tespit edilerek binaların karneleri çıkarılmalıdır.İlçemizin zemininin incelenerek riskli alanların tespit edilmesi gerekirayrıca zemin ve kat taşıma güçlerinin belirlenmesi riskin azaltılmasıiçin çok önemlidir. Yapılacak çalışmalar sonunda elde edileceksonuçlar Bina Kimlik sistemlerine aktarılmalıdır'' dedi.

Depreme bütçe neden yok ?

Kentsel Dönüşüm kredi desteklerinin sadece 1.250.000 TL ile kısıtlı kalmasına da değinen Özkan bugünkü maliyetlerle desteklerini en az 1.500.000 TL olması gerektiğini dile getirdi. Mülkiyeti Adapazarı Belediyesi'ne ait taşınmazlardan altyapıları yapılmak şartıyla arsa üretilerek şehir merkezine yeni yerleşim alanları kazandırılmasını teklif eden Özkan sözlerini şöyle sürdürdü: '' Deprem kapımızda unutmamalıyız ki deprem değil bina öldürür. Adapazarı Belediyesi rant önceliği olmayan projelere yönelmeli.Binlerce hemşehrimiz orta hasarlı binalarda hayati tehlike altında oturmak zorunda.

Yedek ödenek kullanılabilir

Adapazarı Belediyesi'nin 2024 yılı Performans Programı'nda deprem için ayrılmış 1 TL bütçesi yok. Zaten hali hazırda denk bütçe yapamayan bir yapıdan deprem bütçesi beklemek hayalperestlik olur. Ancak  yedek ödenek için ayrılmış 50 milyon TL deprem önlemleri için kullanılabilir.Adapazarlı'nın canı tehlikededir.Adapazarı Belediyesi'ni bir an önce önlem almaya çağırıyorum''.

 

 

 

adminadmin