SİYASET
Giriş Tarihi : 17-08-2023 16:39   Güncelleme : 17-08-2023 17:00

Saadet Partili Başkan: "Bakan Şimşek'in görevden el çektirilmesi için bahaneye gerek yok!"

Saadet Partili Başkan:

Saadet Partisi Söğütlü İlçe Başkanı Özdemir Özcan, ülkedeki ekonomik gidişata ilişkin sosyal medya hesabından dikkat çeken bir açıklama yaptı. Başkan Özcan "Ekonomi bakanının görevden el çektirilmesi için bahaneye gerek yok!" diye yazdı. İşte o açıklama:

"80 günde kur korumalı mevduata ödenen 300 milyar TL. 

1 yıl içinde ödenmesi gereken dış borç 206 milyar $

Faizci (tefeci) rantiyeci, lüks ve saltanat içinde yaşayan iktidar halkına kemer sıkma tavsiyesinde bulunuyor.

Nüfusun %10 ile %90'nı aynı şartlarda yaşamıyor! %90'nın içindeki belli bir cahil kısım %10'nun yaşadığı şatafatlı hayatı (bak görmüyor musun? Çıkart telefonunu göreyim) diyerek ülke ekonomisinin iyi olduğunu sanıyor! Halbuki hiçte öyle değil! Bir aylık kira ve fatura giderleri için dişini tırnağına takmış vatandaşın parasını götürüp rantiyeye ve faize veren bir iktidarın "Faizsiz Adil Ekonomik Sistem" e geçmediği, sürece "Cuma gününü resmi tatil" yapalım tartışmaları ile gündemi meşgul etme çabaları! Hiçbirşeyi değiştirmeyecektir.

Bu kafayla gidilirse son yıllarda olduğu gibi ekonomide tekrar bir günah keçisi bulunup görev bıraktırılması çokta uzun sürmeyecek gibi, kaldı ki ikinci kez göreve getirilmeden hemen önce Cumhurbaşkanı tarafından dolandırıcılıkla suçlanan ekonomi bakanı Şimşek'in görevden el çektirilmesi (Mart 2024 Yerel seçimlerin hemen öncesi) için bahaneye gerek yok! Faiz ve rantiyeci sistemin devam ettirilmesi sonucu değişen tek şey vatandaşın her geçen gün artan geçim sıkıntısı olacaktır."

adminadmin