GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-04-2023 18:30   Güncelleme : 14-04-2023 18:42

Paylaşımını ilk kez Detay Haber yayınlamıştı... Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı!

Paylaşımını ilk kez Detay Haber yayınlamıştı... Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı!

Başörtülü olan Ak Partili kadın siyasetçileri hedef alan ve konuya ilişkin paylaşımı, ulusal ve yerel bazda, ilk kez Sakarya Detay Haber'de yayınlanan Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

BASINA DUYURULDU

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü, basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada gelişmeyi duyurdu. İşte, başta Ak Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Tokat Milletvekili, Grup başkanvekili Özlem Zengin'i hedef alan Sofuoğlu hakkında basına gönderilen o açıklama metni:

Rektörlük Soruşturma Başlattı

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında ceza ve disiplin soruşturması başlattı. Sakarya Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan açıklamada “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun şahsi Twitter hesabı üzerinden 11 Nisan 2023 tarihinde yayınlamış olduğu mesajın içeriğinde bulunan "Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe'nin örtüsüne sarılı olsalar bile, Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar Cehennem soğuyuncaya kadar..." ifadelerinden kaynaklı olarak Rektörlüğümüzce Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu hakkında hem disiplin ve hem de ceza soruşturması başlatılmıştır” denildi.

NE OLMUŞTU?

Sakarya Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, sosyal medya hesabından AKP Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile Bakanı Derya Yanık ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in fotoğraflarını paylaşarak, “Listenin neresinde olurlarsa olsunlar, Kabe’nin örtüsüne sarılı olsalar bile, cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar cehennem soğuyuncaya kadar…” ifadelerini kullandı.

Turan AteşTuran Ateş