GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2023 13:10

"Palu Ailesi" davasında, sanıklar bugün yine hakim karşısında!

Kocaeli'de 14 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü öne sürülen Melike Tahnal'ın Sakarya'da öldürülmesiyle ilgili, kamuoyunda "Palu ailesi" olarak bilinen 1'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına bugün de devam ediliyor.

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yaşayan Meryem Tahnal 2008, kızı Melike Tahnal da 2009'da kaybolmuş, çalışma başlatan polis ekipleri herhangi bir bulguya ulaşamamıştı. Kocaeli ve Sakarya'da yapılan kazılarda da herhangi bir bulguya rastlanılmaması üzerine çalışmalar durdurulmuştu.

Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesinde Meryem Tahnal'ın öldürülmesine ilişkin başlayan yargılama sonunda sanık Tuncer Ustael, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı" kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "hürriyeti yoksun kılma" suçundan 4 yıl, "kredi kartının kötüye kullanılması" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sanık Emine Ustael "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan 12 yıl 6 ay, Havva, İsa ve Ayşe Palu ise "kasten öldürmeye yardım etme" ve "hürriyetin kısıtlanması" suçlarından 14 yıl 2'şer ay hapse mahkum edilmişti.

Fatih Palu'ya olay tarihinde yaşı küçük olduğu için 8 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

Duruşma 12 Ocak 2023'e (bugüne) ertelenmişti

Sakarya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde son görülen duruşmaya, Melike Tanhal'ın eniştesi tutuklu sanık Tuncer Ustael ile başka suçtan tutuklu dayısı İsa Palu, SEGBİS aracılığıyla katılmıştı. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulunmuştu.

Gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından cumhuriyet savcısı, Ustael'in tutukluluk halinin devamını ve eksik belgelerin tamamlanmasını istemişti. Taraf avukatları da şu aşamada beyanlarının bulunmadığını belirterek, eksik hususların giderilmesini talep etmişti.

Tutuklu sanığın bu halinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı 12 Ocak 2023'e, yani bugüne ertelemişti.

Şimdi bugünü duruşmadan çıkacak sonuç merakla bekleniyor. 

Turan AteşTuran Ateş