SİYASET
Giriş Tarihi : 21-12-2023 20:03

Oktay: “Tarım Sektörüne Yeni Bakış Açıları Kazandıracak Projelerimiz Hazır”

Oktay: “Tarım Sektörüne Yeni Bakış Açıları Kazandıracak Projelerimiz Hazır”

2024 yerel seçimlerine doğru ilerlerken AK Parti Serdivan Belediye Başkan aday adayı Avukat Nuri Oktay, tarımsal potansiyeli yükseltme hedefiyle Serdivan'ı tarım alanında güçlendirecek projeler geliştirdiklerini ifade etti. Oktay, tarımın önemi konusunda, 'Serdivan'ın tarım potansiyelini artırmak adına verimliliği artıracak ve tarım sektörüne yeni bakış açıları kazandıracak projelerimiz hazır’ dedi.

AK Parti Serdivan Belediye Başkan aday adayı Avukat Nuri Oktay konuya ilişkin yaptığı açıklamada; ‘Öncelik verdiğimiz alanlardan biri kırsal kesimdeki tarımı desteklemek ve ekonomik büyümeyi sağlamak. Kırsal kalkınma projelerimiz, tarımsal faaliyetlerin güçlendirilmesi, vatandaşların tarıma dair eğitim alması ve dayanışmanın kooperatifler aracılığıyla artırılması gibi unsurları içeriyor.

Kırsalda yaşayan vatandaşların tarım eğitimi alması, modern tarım teknikleriyle tanışması ve bu alandaki yetkinliklerini geliştirmesi oldukça kritik. Bu kapsamda, Serdivan'da tarım eğitimlerinin çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılması, çiftçilerin teknolojiye erişiminin artmasını hedefliyoruz.

Buna ek olarak, tarımsal üretkenliği artırmak ve toprak verimliliğini yükselterek ürün çeşitliliğini zenginleştirmek amacıyla toprak analizi ve ürün çeşitliliğiyle ilgili detaylı çalışmalar yapacağız. Bu adımlarla, çiftçilerin daha verimli ve çeşitli ürünler yetiştirmesi ve gelirlerini artırması planlıyoruz.

Kırsal kalkınma planımız, Serdivan'ın tarımsal ve ekonomik potansiyelini güçlendirmek, tarımsal üretimi desteklemek ve kooperatifçiliği geliştirmek için stratejik bir yol haritası olacak. Bu plan ile yerel kaynakların etkin kullanımı, tarımda modernizasyon, pazarlama stratejilerinin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarımın temellerini oluşturmayı amaçlıyoruz" dedi.

adminadmin