ferizli
Giriş Tarihi : 10-05-2024 14:33   Güncelleme : 10-05-2024 14:45

Öğretmen cinayeti Ferizli'de kınandı!

Öğretmen cinayeti Ferizli'de kınandı!

İstanbul’da okuldan atılan yabancı uyruklu bir öğrencinin okul müdürünü öldürmesinin ardından öğretmen sendikaları iş bırakma kararı aldı. Olayla ilgili olarak Sakarya'nın Ferizli ilçesinde protesto açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklaması etkinliğine İlçe millî eğitim müdürü vekili Asım Tok, okul idarecileri, öğretmen ve veliler katıldı. Pankartlar açılan ve sloganlar atılan protesto Ferizli'deki okulların iştirakı ile gerçekleştirildi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"CAN KORKUSUYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ!"

Eğitim emekçilerine yönelik söylem ve yaklaşımlar emeğimizin değersizleştirildiği, mesleğimizin itibarsızlaştırdığı koşullarda, savaşlarda bile hedef alınmayan eğitim emekçileri okullarda şiddetin hedefi olmaya devam etmektedir.

Önceki gün ömrünün büyük bölümünü eğitime ve öğrencilerine adamış olan bir meslektaşımızı hayattan ve öğrencilerinden koparan ne basit bir öfke krizi ne failin öğrenci oluşu ne de failin uyruğu ile ilgilidir.

Bu ülkede okulda öğretmen öldürüldü! Söz bitti!

 "Bir toplumun uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür."

Öğretmenler, toplumun temel taşlarını döşeyen, gelecek nesilleri yetiştiren ve aydınlık bir geleceğe rehberlik eden mimarlardır. Öğretmene yapılan her saldırı, tüm topluma ve ülkenin geleceğine yapılmış bir saldırıdır. Unutmayalım ki, eğitimsiz bir toplum, karanlığa mahkumdur.

-Daha önce defalarca yaşadığımız cinayetler gibi bu son cinayetin de azmettiricileri;  öğretmenler çalışmıyor gibi yanlış bir algıyı toplumda yaymaya çalışanlardır.

- Bizleri hedef haline getirenler; her fırsatta emeğimizi küçümseyenler, mesleğimizi itibarsızlaştıranlardır.

Bugün eğitim emekçilerinin canlarından endişe ederek okula gidiyor olması işte bunların eseridir. Bunun için atılması gereken ilk adım bu zihniyetin kökten değişmesidir.

  • Okullardaki şiddetin arkasındaki nedenler ortaya çıkarılmalı,  eğitim emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır.
  •  
  • Okullarda yaşanan şiddet olaylarındaki korkutucu tırmanışı engellemek için bir an önce eğitimde şiddet yasası çıkarılmalıdır.
  •  
  • Eğitim kurumlarının tümünde, şiddetle mücadele etmek için alınması gereken somut önlemleri, ne yapılacağını ve nasıl önleneceğini gösteren bir eylem planı hazırlanmalıdır.
  •  
  • Failler toplumun vicdanını rahatlatacak ve yeni olaylar açısından caydırıcı olacak şekilde cezalandırılmalıdır.
  •  
  • Tüm okulların güvenliği sağlanmalıdır.

Kendimizin ve öğrencilerimizin canından endişe ederek okula gitmek istemiyor, can güvenliğimizin olmadığı bir eğitim sistemini istemiyoruz!

ARTIK YETER! CAN KORKUSUYLA ÇALIŞMAK İSTEMİYORUZ!"

 

 

adminadmin