GÜNCEL
Giriş Tarihi : 30-07-2023 11:22

O müteahhit FETÖ'den tutuklandı

O müteahhit FETÖ'den tutuklandı

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nde FETÖ'ye yönelik operasyonda üzerinden "Yehova Şahitleri 2023 Bölge İbadet ve üyelik kartı" çıkan müteahhit Evren A.'nın 6 yıl cezaevinde kaldığı ve tahliye olur olmaz güncel yapılanmada görev aldığı ortaya çıktı.

Kocaeli'nde FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik yapılan operasyonda örgüt üyesi E.A'nın evinde çıkan bir belge dikkat çekti. 

FETÖ'nün mahrem yapılanmasındaki görevi nedeniyle 6 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Kocaeli'nde finans yapılanmasında yeniden faaliyet gösteren müteahhit Evren A.'nın evinde "Yehova Şahitleri 2023 Bölge İbadet ve üyelik kartı" bulundu.

Zanlı "İnternette gördüm, merak edip üye oldum" savunmasıyla soruları geçiştirirken, ABD merkezli kurulan Yehova Şahitleri isimli yapı ile FETÖ'nün neredeyse birebir benzerliği de akıllara yeni sorular getirdi. Evren A. tutuklanırken iki yapının birbirine paralel aynı özelliklere sahip olması nedeniyle soruşturma derinleştirildi.

Kocaeli Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün güncel ve finansal yapılanmasının tespitine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 25 Temmuz'da Kocaeli merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 14 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 41 bin 250 dolar, 900 Euro para ile örgüt mensuplarının kendi aralarında kullanmış olduğu programların da yüklü olduğu çok sayıda dijital materyal, örgüt lideri Fetullah Gülen'e ait çok sayıda kitap ele geçirildi. Bunların yanı sıra E.A isimli şüphelinin evinde "Yehova Şahitleri 2023 Bölge ibadet ve üyelik yaka kartı" ele geçirildi. 4 şüpheli ifadelerinin ardından serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden aralarında E.A.'nın da bulunduğu 7 zanlı tutuklandı.

ÖRGÜTÜN MAHREM YAPILANMASINDA GİRESUN'A ATANMIŞ

Evinde adına düzenlenmiş "Yehova Şahitleri 2023 Bölge ibadet ve üyelik yaka kartı" ele geçirilen Evren A'nın FETÖ'nün eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışırken, örgütün mahrem yapılanmasında İstanbul'dan Giresun'a görevlendirildiği, Giresun'da örgüt içerisinde üst düzey görevlerde bulunduğunun ortaya çıkmasının ardından 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınıp tutuklandığı öğrenildi.

Cezaevinden tahliye olduktan sonra Kocaeli'nin Gebze ilçesinde müteahhitlik yapan Evren A. Yehova Şahitleri tarikatına neden üye olduğunun sorulması üzerine "internette gördüm, meraktan gittim" demekle yetindi.

FETÖ İLE YEHOVA ŞAHİTLERİ BENZERLİĞİ

Yehova Şahitleri adı verilen yapı, Amerika'da kurulmuş olmasına rağmen bütün dünyada faaliyet gösteriyor. FETÖ gibi, her milletten şahit kazanmaya ve bütün ülkelerde örgütlenmeye özellikle önem veren yapı, tarikat içi organizasyon ve faaliyetler açısından da FETÖ'ye çok benziyor. Fethullahçılar gibi onlar da toplantılara ve eğitime, özellikle de yapı içi eğitime çok önem veriyor

Yehova Şahitleri kendi mensuplarına ''hizmetçi'' veya ''hizmet eri'', faaliyetlerine de '' hizmet'' derken, FETÖ'de üyelerinin faaliyetine hizmet, üyelerine de hizmet eri dediği biliniyor. FETÖ'nün finansa yapılanmasında faaliyet yürüten önemli ismin Yehova Şahitleri'ne üye olmasının ortaya çıkmasının ardından güvenlik güçleri şüphelinin bağlantılarına yönelik soruşturmayı derinleştirdi..

Kaynak: ahaber

 

Turan AteşTuran Ateş