GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-12-2022 13:01

Minibüste genç kıza cinsel saldırı hakkında Şoförler Odası'ndan açıklama geldi

Minibüste genç kıza cinsel saldırı hakkında Şoförler Odası'ndan açıklama geldi

Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası Başkanı Yusuf İlkhun, cinsel saldırı girişimine uğrayan genç kız hakkında açıklama yaptı. Evine gitmek istediği sırada cinsel saldırı girişimine uğrayan 22 yaşındaki üniversite öğrencisi genç kız hakkında Oda Başkanı Yusuf İlkhun imzasıyla basın kuruluşlarına gönderilen yazılı açıklama şöyle:

"Huzur ve güven şehri Sakarya’mızın kendini bilmez sapık, sapkın veşizofrenler yüzündenböyle bir olayla anılması tüm halkımızı gibi Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak bizleride derinden etkilemiştir. Biz şehrimizin en büyük meslek kuruluşlarından biri olarak bu olay karşısında sesiz kalamayızher duyarlı vatandaş gibi sürecin takipçisi olacağızüç maymunu oynama şansımız yok.Bilindiği üzere talihsiz kızımıza hak etmediği bu hareketi yapan kişi emniyet ekiplerince yakalanmış ve hukuksal süreç başlamıştır. Gerçekleşen bu olayı şiddetle kınıyoruz. Başkanı olduğum Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odası olarak odamız üyesi minibüsçü esnafı  olmasa da ayrı esnaf odaları olmasına rağmen  böyle bir olayda odamızın kapsayıcı adından dolayı vatandaşlarımızın ilk aklına gelen odası ve başkanı olarak bu olayın ulaşım camiamızı derinden üzdüğünü bunun münferit olay olduğunu dürüst düzgün ve ekmek parası için gece gündüz demeden emek veren tüm ulaşım camiamızı rencide etmekte.Sonuç olarak her ne kadar odamızın üyesi olmasa da tasnif etmediğimiz bu olaydan ders çıkartarak daha dikkatli olmaya özen göstereceğiz.

Araç sahibi Şoföre aracı teslim etmeden önce; Büyükşehir Belediyemizin Şoför  çalışma izin belgesi için gerekli olan nüfus kağıdı, ehliyet, ikametgah, sabıka kaydı,src,piskoteknik ve ehliyet sicil kaydı belgeleriniistemekte. Belgeler tamamladıktan sonra sakıncalı bir durumu söz konusu değilse çalıştırmayabaşlatıyor. Sonuçta bizlerde kolluk kuvvetleri değiliz belgeler üzerinden araştırmamız söz konusudur.

Bizler 2022 yılı ocak ayında göreve başladığımızda odamız bünyesinde ki Kırmızı Taksi Dolmuş ve Sarı Taksilerimizle insanlara hizmet ettiğimiz için çalışan arkadaşlarımızın da daha kaliteli hizmet vere bilmesi için düzenli ve kapsamlı bir eğitim programı yapmayı Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı,Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası olarak çalıştay hazırlığı sürdürmekteyiz.

Sakarya Şoförler Odası olarak Ulaşım sektöründeki Odalara önderlik yapıp Ulaşımdaki tüm Esnaf arkadaşlarımızın adının lekelenmesinin önüne geçemeye çalışacağız. İçimizdeki çürük elmaları temizlemek için denetim ve eğitimlere hız vererek farkındalığımızı artıracağız.

Kızımızın ailesinin ve sevenlerinin bu olayda yaşadıkları üzüntü ve acıyı tümTürkiye gibi bizlerde yaşıyor. Adı geçen şahıs ve araç Sakarya Şoförler ve Otomobilciler Odası üyesi olmadığı halde ulaşım da böyle üzücü olaylardaSakarya Şoförler ve Otomobilciler esnaf Odasının adının geçmesinin derin üzüntüsünü yaşamaktayız. Bizlerde sürecin yakın takipçisi olacağız"

Turan AteşTuran Ateş