GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-09-2022 15:13   Güncelleme : 12-09-2022 15:25

Milli Elektrikli Tren Seti raylara inmek için hazırlanıyor

Milli Elektrikli Tren Seti raylara inmek için hazırlanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı TÜRASAŞ Sakarya Bölge Müdürlüğü'nde, Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam ediyor. Gerekli tasarım değişikliklerinin sağlanmasıyla saatte 225 kilometre hıza çıkabilecek. Yıl sonunda çalışmaların tamamlanması hedefleniyor.

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Sakarya Bölge Müdürü Erdal Aba, müdürlük binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milli Elektrikli Tren Seti'nin test ve üretim çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Aba, trenin teknik bilgileri hakkında sunum yaptı. Daha sonra yapımı tamamlanan iki tren, üretim tesisinde bulunan rayların üzerinde yürütüldü. Aba, yıl sonunda çalışmaları bitirmeyi planladıklarını belirtti.

SAATTE 225 KM HIZA ÇIKABİLECEK

Milli elektrikli tren seti üretimi kapsamında saatte 160 kilometre hıza uygun prototipin montajı ve fabrika testleri tamamlandı.

TÜRASAŞ tarafından geliştirilen milli elektrikli lokomotifin tasarım ve üretim çalışmaları devam ediyor. TÜRASAŞ bünyesinde yabancı firma lisansıyla elektrikli ve dizel lokomotif üretilirken söz konusu projelerden elde edilen tecrübenin milli elektrikli lokomotif üretiminde kullanılması amaçlanıyor.

NTV

 

Turan AteşTuran Ateş