SİYASET
Giriş Tarihi : 07-05-2023 16:55   Güncelleme : 09-05-2023 15:44

Meral Akşener ve Mansur Yavaş Sakarya’da

Meral Akşener ve Mansur Yavaş Sakarya’da

"Ben Başbakan olacağım" diyen Meral Akşener ve Cymhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş Sakarya’da yurttaşlarla bir araya geldi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve  İYİ Parti lideri Meral Akşener, yurttaşlara seslenmek için Sakarya’ya gitti.

Programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mansur Yavaş konuştu.

Mansur Yavaş’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gelirken ‘lokma bir hırka’ diyerek geldiler, insanlara cenneti vadedip cehenneme tıktılar. Bir genç bir şey istediği zaman bunların sözlerine maruz kalıyor. Gençler her şeyin en iyisine layık. Vatandaşı görmeyen, et pahalı diyene ‘terörist’ diyen, toplumun yarısına ‘terörist’ diyen bir zihniyet var.

Çözüm süreci olur, ‘yanlış yapıyorsunuz’ diyene kandan besleniyorsunuz derler. Bir başkanlık yüzünden araları bozulur, bu sefer hepsini asalım keselim derler. Sonra bütün Kürt vatandaşlarını kendilerine oy vermiyor diye PKK’lı gibi adlandırırlar. Bizler 85 milyonu baş tacı ediyoruz. Bir ülke vatandaşına terörist muamelesi yapamaz. Öcalan’la görüşüyorlar. ‘Görüşmedik’ demişlerdi. Kendi milletvelleri Ensarioğlu ‘sürekli görüşüyoruz ne var bunda’ demedi mi?

Çözüm süreci sırasında Erdoğan ve bakanlar kurulu imzalı kanun tasarı sevk edildi, pişmanlık yasasıyla ilgili. Maddenin biri şu: Örgüt başının da, örgütü kuranın da bir sefer de olsa pişmanlık yasasından yararlanması için… Fark ettiler, ‘siz Öcalan’ı mı çıkaracaksınız’ denildi. Geri çektiler. Bir daha getirdiler, bir daha getirdiler. Üçünde de geri çekmek zorunda kaldılar."

Yavaş’ın ardından kürsüye çıkan İYİ Parti lideri Meral Akşener'in açıklamasından satır başları şöyle:

TANK PALET, SU ZAMMI VE SIĞINMACILAR 

"Tank Palet Fabrikası'na çöktünüz. Allah bize acısın. Sakarya'da suya zam yapıldı, Ankara'da indirim yapıldı. AK Parti Belediyesi zam yaptı. Harama el uzatmadığınız zaman bu ülkenin kaynakları yeterde artar. En fazla sığınmacı barındıran iller arasında 12'nci sırada Sakarya var. 14 Mayıs sonrasında İnşallah iki sene içerisinde memeleketlerine yollayacağım"

 

 

Turan AteşTuran Ateş