turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 09-04-2022 15:15

Lületaşın Merkezi Eskişehir’i Ziyaret Etmeniz İçin Sebepler

Lületaşın Merkezi Eskişehir’i Ziyaret Etmeniz İçin Sebepler

Türkiye’de öğrenci şehri dendiğinde akla gelen ilk şehirlerinden biri olan Eskişehir’in sokaklarında ciğerleriniz adeta sanat kokusuyla dolmakta. Öyle ki sadece Nasrettin Hoca gibi efsaneleşmiş kişiler değil de balık tutan adam, sohbet eden iki kadın gibi gündelik hayatın içinden olan olayların da heykelleri bulunmaktadır. Günümüzde şehirlerin betonlaşma olayı Eskişehir’e uğramamış bile. Öyle ki her yerde park bahçe bulup çimlere uzanmak mümkündür.  Aynı zamanda mesafelerin arası kısa olduğundan bisiklet kullanımı da oldukça yaygındır. Aryrıca, burada kalmak istiyorsanız Eskişehir otel fiyatlarını neredekal.com adresinden inceleyebilirsiniz.

Eskişehir’in Tarihi Mekânları

Eskişehir Merkezde gidilecek yerlerin başında gelen ve şehri ikiye bölen Porsuk Çayı’nda hem turizm amaçlı hem de ulaşım amaçlı bot seferleri yapılmaktadır. . Eskişehir’in en çok görülmesi gereken tarihi mekânlarının başında şüphesiz Odunpazarı gelmektedir. Bu bölgede bulunan Lületaşı Müzesi, Şelale Parkı, Osmanlı Müzesi gibi eşsiz güzellikleri gitmişken görmemek büyük talihsizlik olacaktır. Bunun yanında çarşı, müze ve parklarıyla oldukça ünlü olan bu şehrin en ünlü çarşılarından birisi Taşbaş çarşısıdır. Bu çarşı, iki katlı ve birbirine bitişik dükkânlardan oluşmaktadır

Eskişehir Konaklama Seçenekleri

Sokakları her daim canlı, nüfusunun çoğunluğu genç olan Eskişehir’de konaklamak için otel, pansiyon, apart otel  gibi çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Bu seçeneklerin çokluğu kafanızı karıştırmadan, Neredekal.com sitesinden Eskişehir otel seçeneklerini aratarak size en uygun yolu seçip gezme keyfinizi ikiye katlayabilirsiniz.

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş