GÜNCEL
Giriş Tarihi : 20-02-2023 14:24

Korkunç rakamı AFAD Başkanı açıkladı

Korkunç rakamı AFAD Başkanı açıkladı

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde de hissedildi.

DEPREM NEREDE OLDU?

Yurdun, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinde birçok il, saat 04.17'de Kahramanmaraş merkezli Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde depremle sallandı. AFAD'dan alınan bilgiye göre yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, yurdun büyük büyük bölümünden hissedildi. Deprem Doğu Anadolu Fayı üzerinde oldu. 

DEPREM NEREDE HİSSEDİLDİ?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak'ta da hissedildi.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar binalardan çıkarak dışarıda bekledi.

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da bazı binalar yıkıldı.

İKİNCİ DEPREM

Bölgede bir deprem daha meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin son paylaştığı bilgiye göre Kaharamanmaraş'ta 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. 

AFAD verilerine göre ise  Elbistan Kahramanmaraş'ta saat 13.24'te büyüklük 7.6 olan bir deprem daha meydana geldi.

CAN KAYBI 41 BİN 156

Türkiye sabaha karşı Kahramanmaraş'tan gelen dehşet verici haberle sarsıldı. Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkileyen depremlerde can kaybı 41 bin 156'ya yükseldi. AFAD Başkanı Yunus Sezer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 41 bin 156 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Turan AteşTuran Ateş