GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-03-2024 15:29   Güncelleme : 06-03-2024 15:41

Köpeğin saldırısına uğradı, ölümden döndü!

Köpeğin saldırısına uğradı, ölümden döndü!

Adapazarı ilçesi Dibektaş caddesi Fahrettin Paşa ilköğretim okulu önünde Rottweiler cinsi tasmalı ve cipli bir köpeğin saldırısına uğrayan Gülderen Akkul ölümden döndü. Basın kuruluşlarına servis edilen haber aynen şöyle:

4 Mart Pazartesi öğle saatlerinde gerçekleşen olayda vücudundan ciddi derecede yaralar alan Gülderen Akkul, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedaviye alındı.

Tedavisi devam eden Akkul “Bir an öleceğimi sandım, bana bu kabusu yaşatan, ihmali olan herkesten şikayetçiyim. Köpeğin sahibine ulaşılamısını istiyorum. Kimin ihmali varsa cezasını çekmeli. Olay savcılığa intikal etmiş durumda. Cip kontrolü yapılmasına rağmen cipte isim olmadığı cevabı aldım. Hayvanlara takılan cipler, hayvanın kimlik bilgilerini, aşı durumunu, sahip değişikliğini ve kayıp durumunu kayıt altına almak için kullanılır. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ev hayvanı kayıt (PETVET) sisteminden hayvanın sahibine nasıl ulaşılamaz akıl alacak şey değil” dedi.

Gülderen Akkul sözlerine şu şekilde devam etti; “Bir yetişkin olarak başıboş bir köpeğin elinden zor kurtuldum ve neredeyse öldürecekti beni. Ya bu saldırıya uğrayan bir çocuk olsaydı? Bugün Sakarya başıboş cins bir köpeğin bir çocuğu sokak ortasında herkesin önünde öldürdüğünü konuşuyor olacaktı. Hepimizin vicdanı sızlamazmıydı? Sakarya Büyükşehir belediyesi ve Adapazarı ilçe Belediyemizin başı boş köpekler konusunda acilen önlem almalarını rica ediyorum. Emniyet güçlerimizden, yetkili belediye birimlerimizden Rottweiler cinsi tasmalı ve cipli bu köpeğin sahibinin bulunup cezalandırılmasını istiyorum. Büyük bir kabus yaşadım ve insancıl bir isteğim var; hem insanların hem de hayvanların haklarını ihlal edenler cezalandırsın” ifadelerini kullandı. 

adminadmin