turkiye-gundemi
Giriş Tarihi : 13-05-2022 21:45

Konteyner Evler Müstakil Konutta Büyük Kolaylık

Konteyner Evler Müstakil Konutta Büyük Kolaylık

Başlangıçta geçici barınma binası olarak tasarlanan konteyner yapı sistemindeki yeni gelişmelerle bir çok yapı projesi için ilk tercih konumuna yükseldi. Konteyner ilk geliştirildiği yıllarda şantiye yapı grubunda yatakhane ve yemekhane çözümü olarak üretilmeye başlandı. Bina ihtiyaçlarının kısa zamanda hızla karşılanabilme avantajı nedeniyle yapı modeli afet sonrası geçici barınma evlerinin hazırlanmasında da kullanıldı. Bu nedenle bir çok kişi tarafından konteyner hala geçici yapı çözümü olarak hatırlanmaktadır. Oysa konteyner yapı modelindeki son yıllarda ortaya konulan yenilikler sistemin bir çok alanda kullanılmasını da beraberinde getirdi. Konteyner evler olmak üzere günümüzde çok sayıda yönetim binasında konteyner yapı sistemi özellikle tercih ediliyor. Aynı zamanda şantiye yapı grubunda modelin kullanımı çok sayıda avantajıyla sürdürülüyor.

Yapı Tercihini Tamamen Değiştiren Yenilikçi Sistem Konteyner

Özellikle yerinde yapı malzemesi ihtiyacı ve inşa süreçlerini ortadan kaldıran konteyner ev müstakil konut projeleri için büyük kolaylık. Üstelik çok ekonomik konteyner ev fiyatları konut sahibi olmak isteyenler için benzersiz bütçe avantajları da yaşatıyor. Prefabrik yapı sektöründe üretilen konteyner ev tasarımları müşteri beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak niteliklerde özel bilgisayar yazılım sisteminde hazırlanıyor. 1+1 ve 2+1 planlarda çok sayıda alternatifte konteyner ev modelleri bulunuyor. Üretimi her detayıyla yeni nesil teknolojilerin kullanımıyla modern tesislerde gerçekleştiriliyor. Duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrik tesisatından su tesisatına tüm detayların üretimi fabrikada gerçekleştirildiğinden kont sahibi olmak isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Konteyner ev satın alanların konutun yerleştirilebileceği düzgün sert bir zemin hazırlatmaları yeterli. Bunun dışında diğer yapı modellerinde olduğu gibi hafriyat alma, temel kazma gibi zaman alıcı ve masraflı uygulamalara ihtiyaç duymuyor. Sevk edildiği gün araçtan indirilerek hazırlanan zemine yerleştirilen konteyner ev aynı anda oturuma hazır vaziyete geliyor.

Lüks yönetim ofisleri konteyner yapılarla inşa ediliyor

Geçmişte basit bir şantiye yapısı veya afet sonrası geçici konut modeli olarak tanınan konteyner günümüzde lüks ofis yönetim bina projelerinin gözde yapı tercihleri arasında yerini aldı. Kamudan özele çok sayıda sektör yönetimi ofis hizmet binalarında konteyner yapıları özellikle tercih ediyor. Konteyner modern üretim modeli, yerinde hızlı kurulum avantajı ve en önemlisi bütçe finansmanını kolaylaştıran ekonomisiyle bilinçli yatırımcının tercihi. Betonarme tarzı klasik yapı sistemlerine göre en az yüzde 70 daha hızlı zamanda inşa edilebiliyor. Kurulum yerinde üretime ihtiyaç duymaması avantajıyla değerli mekanları adete şantiyeye dönüşmekten kurtarıyor. Ön üretim avantajıyla zamandan hiç bir yapı modelinde ulaşılması mümkün olmayan tasarruf sağlıyor. Kurulum yerinde çok sayıda ustalık gerektiren uygulamayı geride bırakarak işçilik giderlerini hissedilir oranda azaltıyor. Hem zamandan hem bütçeden kazandırıyor. Konteyner yapı modeli alüminyum kompozit, cam cephe, ahşap kaplama gibi kaplama uygulamalarına kolaylık sağlayan yenilikçi sistemiyle lüks ofis projelerine estetik kazandırıyor.

Depreme güvenli okul ve hastane yapılarında konteyner kullanılıyor

Uzun ömürlü sınıfta yüksek yapı güvenliğiyle üretilen konteyner yapılar yeni nesil okul ve hastane bina projelerinde sıklıkla tercih ediliyor. Modern fabrikada en kısa zamanda ön üretimi tamamlanarak kullanım yerinde en hızlı kurulumla montajlanıyor. Kısa zamanda kullanıma hazır hale getiriliyor. Özellikle dönüşüm bekleyen okul binalarında güvenli ve hızlı kurulum modeliyle büyük kolaylık sağlıyor. Yaz dönemine gelen ara tatilde eski bina yıkılarak yeni konteyner okul binası en hızlı şekilde çok kısa zamanda inşa ediliyor. Yeni eğitim yılında öğrenim kesintiye uğratılmadan yeni binada güvenli biçimde sürdürülüyor. Hastane

yapılarında da aynı konteyner yapı avantajı kullanılarak yeni projeler gerçekleştiriliyor. Acil ihtiyaç duyulan sahra hastaneleri, pandemi hastaneleri kısa zamanda konteyner yapı modeliyle inşa edilerek hizmete sunuluyor.

 

Hülya SÜRÜCÜ

Turan AteşTuran Ateş