GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-12-2022 13:11   Güncelleme : 14-12-2022 13:24

Komşuda büyük operasyon! 8 ilde 176 gözaltı

Komşuda büyük operasyon! 8 ilde 176 gözaltı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sahte içkiye yönelik, aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu 8 ilde 590 adrese düzenlenen "Zincir 2" operasyonunda, 217 şüpheliden 176'sının gözaltına alındığını belirtti.

Operasyonun, sahte ve kaçak alkol ile içkinin, üretiminden tüketiciye ulaşımına kadarki zincirin deşifre edilmesine yönelik olduğunu aktaran Soylu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 8 ilde bu alanda faaliyet gösteren 12 suç grubu deşifre edilmiştir. Bunların, hijyen koşullarından uzak, insan sağlığını tehdit eden koşullar altında ürettikleri dezenfektan veya yüzey temizleyicisi adı altında piyasaya sürmeye çalıştıkları, marka, etiket ve bandrol sahteciliği gibi bir takım yöntemlere başvurdukları, yine çöpe atılan boş alkollü içki şişelerini toplayarak çeşitli yöntemlerle yeniden dolum yaptıkları, özellikle sahte içki üretiminde kullanılan etil alkol ve aromaları kargo yoluyla talep edenlere ulaştırmaya çalıştıkları ve kargo gönderilerine yanlış isimler vermek suretiyle kimliklerini gizlemeye çalıştıkları yönünde yapılan tespitler üzerine gerçekleştirilen operasyonda, bugün itibarıyla Ankara, Antalya, Elazığ, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ'da, 8 ilde 590 adreste 217 şüphelinin gözaltına alınması planlanmaktaydı, şu ana kadar yaklaşık 176 şüpheli burada da gözaltına alınmıştır. Hala operasyon devam etmektedir. Bu da özellikle yeni yıl öncesi maalesef bu sahte içkiyi piyasaya sürerek hem milletimizin sağlığıyla oynamaya çalışanlara, hem haksız kazanç elde etmeye çalışanlara, hem dolandırıcılık yapanlara, sahtecilik yapanlara gerekli cezayı vermek için yine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda KOM Başkanlığımızla ve diğer illerdeki savcılıklarla birlikte yürütülen bir operasyondur."

Türkiye'nin neresinde olursa olsun suç ve suçluyla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğinin altını çizen Soylu, "Suç ve suçu kendine yöntem edinenler, onlar yeni yöntemler bulmaya çalışacaklar, biz de onlara yönelik, onların alanlarını daraltacağız, suçu ve suçluyu tespit ederek adalete tespit edeceğiz. Görevimiz budur. Milletimizin huzur ve güven içerisinde olabilmesi için bütün gayreti ortaya koyuyoruz, milletimiz bize itimat etsin. Gerek uyuşturucuyla mücadelede, gerekse bugün yaptığımız Zincir 2 operasyonu gibi operasyonlarla hiç aralıksız, suç ve suçluya nefes aldırmadan yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Kocaeli Koz

Turan AteşTuran Ateş